Ερωτήματα για τον Τέρενς Κουίκ ετοιμάζουν στην Αυστραλία

Αθήνα.-

ΣΧΟΛΙΟ ΡΗΡ: Ερωτήματα, που αφορούν τις σχέσεις ομογένειας Αυστραλίας-Ελλάδας συγκεντρώνει από τους ελληνο-αυστραλούς η ομογενειακή εφημερίδα “¨Νέος Κόσμος” με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη στην μακρυνή Ήπειρο του υφυπουρού Εξωτερικών, αρμόδιου για θέματα του απόδημου Ελληνισμού, Τέρενς Κουίκ.

Τα ερωτήματα αυτά η εφημερίδα σκοπεύει να τα θέσει κατά τη διάρκεια συνέντευξης που, όπως γράφει, έχει εξασφαλίσει από τον ΥΦΥΠΕΞ στο διάστημα της παραμονής του στην Αυστραλία. Η ενέργεια της εφημερίδας δίνει την ευκαιρία σε κάθε ομογενή του Νέου Κόσμου να θέσει τα θέματα που τον απασχολούν. Το ζητούμενο, όμως, είναι εάν ο κ. Κουίκ μπορεί (και να θέλει) να απαντήσει σε όλα αυτά τα ετερόκλητα ζητήματα που προεξοφλούμε ότι θα τεθούν.

Θα ήταν, επομένως, πιστεύουμε εμείς, αποδοτικότερο τα ερωτήματα να τα επεξεργάζονταν ομάδα της εφημερίδας και να τα ομαδοποιούσαν σε τέσσερα-πέντε ερωτήματα γενικότερου ενδιαφέροντος, οι απαντήσεις επί των οποίων θα αναδείκνυε την πολιτική στρατηγική της Κυβέρνησης για τον Απόδημο Ελληνισμό, εάν υπάρχει τέτοια, που πολύ αμφιβάλουμε (για να είμαστε επιεικείς!)

Ο “Νέος Κόσμος”

Το κείμενο με το οποίο ο “Νέος Κόσμος” καλεί τους ομογενείς να στείλουν τα ερωτήματά τους, έχει ως εξής:

Αυτές τις ημέρες, η ελληνική παροικία της Αυστραλίας ετοιμάζεται να υποδεχθεί έναν εκπρόσωπο της ελληνικής κυβέρνησης, τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα του απόδημου Ελληνισμού, Τέρενς Κουίκ. Ο “Νέος Κόσμος” έχει εξασφαλίσει συνέντευξη με τον κ. Κουίκ, στην οποία επιδιώκουμε να θέσουμε τα πραγματικά ζητήματα που απασχολούν την παροικία μας. Καλούμε τους αναγνώστες μας να υποβάλλουν τα ερωτήματά τους, ώστε να τα θέσουμε με την σειρά μας στον υφυπουργό. Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις editor@neoskosmos.com.au και nikos@neoskosmos.com.au, καθώς και στην σελίδα μας στο Facebook. Θα σας παρακαλέσουμε να περιοριστείτε σε ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις Ελλάδας και Αυστραλίας και όχι σε γενικότερα και άσχετα ζητήματα της ελληνικής πολιτικής.