Ο Γάλλος υπουργός Παιδείας: Από τα αρχαία Ελληνικά προέρχεται ο πολιτισμός μας

Αθήνα.- Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV, ο επικεφαλής της εκπαίδευσης στη νέα διοίκηση του Εμανουέλ Μακρόν,  ο νέος Γάλλος υπουργός Παιδείας, Ζαν Μισέλ Μπλανκέρ, περιέγραψε τις προτεραιότητες του υπουργείου. Οι μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση αποτελούν κορυφαία προτεραιότητα για τον Γάλλο πρόεδρο.

Όπως εξήγησε ο κ. Μπλανκέρ, θέλει να επαναφέρει τις δίγλωσσες τάξεις, να επαναφέρει τα μαθήματα για την Ευρωπαϊκή Ένωση και να δημιουργήσει περισσότερες τάξεις για λατινικά και αρχαία ελληνικά, από τις οποίες προέρχεται ο πολιτισμός μας, (ΣΧΟΛΙΟ ΡΗΡ: και εμείς διαχωρήσαμε τα ελληνικά από τον ελληνικό Πολιτισμό, ελέω Τέρενς Κουίκ ή Γιαβρόγλου, κατά τη θεσμοθέτηση Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας!!!).

Ο νέος Γάλλος υπουργός Παιδείας Ζαν Μισέλ Μπλανκέρ

Ερωτηθείς από την εφημερίδα Le Monde και το κανάλι BFMTV, ο νέος Γάλλος υπουργός Παιδείας Ζαν Μισέλ Μπλανκέρ μίλησε για τις πρώτες προτεραιότητες του υπουργείου του.

΄Οπως εξήγησε, θέλει να επαναφέρει τις «δίγλωσσες τάξεις», να επαναφέρει τα μαθήματα για την Ευρωπαϊκή Ένωση και «να αξιοποιηθούν περισσότερο τα λατινικά και τα αρχαία ελληνικά, από τα οποία κατάγεται ο πολιτισμός μας», όπως είπε.

«Πρέπει να σταματήσουμε να πιστεύουμε ότι αυτές οι σπουδές βαθαίνουν τις κοινωνικές διαφορές. Είναι εργαλεία προώθησης για όλους», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας. Ο Γάλλος υπουργός πρόσθεσε, ωστόσο, ότι οι μαθητές που επιθυμούν να παραμείνουν στο παρόν πλαίσιο επιλογής μαθημάτων θα μπορούν να το κάνουν…

Ο Jean-Michel Blanquer υπήρξε πρώην πρύτανης και πρώην διευθυντής της μεγαλύτερης σχολής εμπορίου στον κόσμο, της ESSEC. Είναι δικηγόρος στο επάγγελμα, μιλάει αγγλικά, ισπανικά και είναι μέλος της Ακαδημίας Λατινικών.

Η εκπαίδευση και οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις αποτελούν προτεραιτότητα για την κυβέρνηση Μακρόν. Ο νέος Γάλλος πρόεδρος είχε δεσμευθεί προσωπικά ότι από τον Σεπτέμβριο του 2017 θέλει 12 μαθητές το πολύ σε κάθε τάξη και αυτό θα ξεκινήσει πιλοτικά σε 2.200 τάξεις του δημοτικού.    [ethnos]