Ο 8ος Μαθητικός Διαγωνισμός του Αυστραλοελληνικού Μουσείου

Βικτώρια.- Για όγδοη συνεχή χρονιά, το Ίδρυμα Αυστραλοελληνικού Μουσείου Βικτώριας διοργανώνει τον Μαθητικό Διαγωνισμό Αυστραλοελληνικού Μουσείου, διαγωνισμό στον οποίο θα λάβουν μέρους μαθητές σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που διδάσκονται την Ελληνική γλώσσα.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός δίνει, αφενός, την ευκαιρία στους μαθητές να εκφραστούν μέσα από την ζωγραφική, τα οπτικοακουστικά μέσα ή τη γραφή και, αφετέρου, να μάθουν την ιστορία που κρύβεται πίσω από το Αυστραλοελληνικό Μνημείο που, ως γνωστόν, κτίστηκε στην μνήμη των ελληνικών και συμμαχικών δυνάμεων που πολέμησαν πλάι-πλάι στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο κατά των Ναζί.

Oι μαθητές μέσα από τα έργα τους μπορούν να ασχοληθούν με το τι αντιπροσωπεύει το Αυστραλιανό Ελληνικό Μνημείο, να αναφερθούν σε ονόματα Αυστραλών ηρώων, που σκοτώθηκαν στην Ελλάδα κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σε αναμνήσεις των μαρτύρων, στον ρόλο που έπαιξαν οι αυστραλιανές Ένοπλες Δυνάμεις στην Ελλάδα κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ή σε ηγέτες των ελληνικών και αυστραλιανών στρατευμάτων.

Επιπροσθέτως, το αντικείμενο των έργων τους μπορεί να είναι σημαντικές περιοχές μάχης στην Ελλάδα αλλά και ο ρόλος της Λήμνου στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο στην προετοιμασία της εκστρατείας της Καλλίπολης.

Οι μαθητές μπορούν να υποβάλλουν τα έργα τους έως και τις 15 Σεπτεμβρίου, ενώ οι νικητές του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν σε ειδική τελετή που θα λάβει χώρα στις 22 Οκτωβρίου, στο Αυστραλοελληνικό Μνημείο – το οποίο βρίσκεται στους Κήπους Domain της Μελβούρνης.

Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Γραφείου Εκπαίδευσης του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Μελβούρνη και τα βραβεία των νικητών συνοδεύονται και από χρηματικά ποσά που ξεκινούν από τα $50 και φθάνουν έως και τα $250.

Όσοι μαθητές ή δάσκαλοιχρειάζονται περισσότερες πληροφορίες για τον φετινό μαθητικό διαγωνισμό μπορούν να τηλεφωνήσουν στα τηλέφωνα 0416 020 865 ή/και 0400 629 597.