Ισχυρή έκρηξη και φωτιά στο κέντρο της Νέας Υόρκης – 35 τραυματίες

Νέα Υόρκη.- Ισχυρότατη έκρηξη και φωτιά σημειώθηκε στο κέντρο της Νέας Υόρκης με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 35 άνθρωποι εκ των οποίων ο ένας σοβαρά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από αμερικανικά ΜΜΕ αρχικά κινητοποιήθηκε η αντιτρομοκρατική.

Οι ειδικά εκπαιδευμένοι άνδρες των αμερικανικών δυνάμεων διενήργησαν έλεγχο, ωστόσο αποδείχθηκε ότι δεν είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός.

Η έκρηξη και η φωτιά που ακολούθησε, προκλήθηκαν από διαρροή σε καυστήρα πετρελαίου, ο οποίος βρισκόταν στο υπόγειο ενός εκ των κτιριακών συγκροτημάτων που τυλίχθηκαν στις φλόγες.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της πυροσβεστικής, υπεύθυνος για τη διαρροή είναι ένας ελαττωματικός λέβητας, που βρισκόταν στο υπόγειο του κτιρίου.

Η έκρηξη σημειώθηκε στη συμβολή των οδών West Broadway και Murray, περιοχή TriBeCa στο κέντρο της Νέας Υόρκης  και η φωτιά εξαπλώθηκε σε 12 πολυκατοικίες οι οποίες εκκενώθηκαν.

Αρχικά υπήρχαν αναφορές για ύποπτο πακέτο που είχε βρεθεί μόλις τρία τετράγωνα μακριά από τον Πύργο Freedom, στο πρώην Κέντρο του Παγκόσμιου Εμπορίου στο κέντρο του Μανχάταν. Ωστόσο, το ύποπτο πακέτο ερευνήθηκε και δεν υπήρχε κάποια σχέση.

Στην περιοχή έχει σπεύσει και το FBI.