Στοχασμοί: Αναλύοντας

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΟΜΙΚΟΣ

Συγγραφέας

Ποτέ μου δεν καταλάβαινα το “πρέπει να κάνω κατά πως μου λες”. Πάντα όμως είμαι πρόθυμος να σε ακολουθήσω σε κάτι που επιθυμείς και το συζητάμε.
Ποτέ μου δεν εντυπώθηκα ότι μια κατάσταση είναι όπως μου την περιγράφεις. Υπάρχουν πολλά φίλτρα μέσα από την οποία την αναλύεις και αυτά παραμορφώνουν την εικόνα.
Ποτέ δεν έδωσα σημασία σε λόγια που ειπώθηκαν με δυνατή φωνή. Ο εντυπωσιασμός, ή ο φόβος που η μεγάλη ένταση προκαλεί, κρύβουν παραμύθια της Χαλιμάς και όχι καταστάσεις στις οποίες πρέπει να δώσω σημασία.
Ποτέ δεν συνετίστηκα σαν αποτέλεσμα των απειλών σου. Η επικοινωνία δεν γίνεται με απειλές, και το δίκιο σου δεν κρύβεται στην ένταση της φωνής ή στο χτύπημα του χεριού. Ο φόβος της ανασφάλειάς σου βγαίνει εκείνη τη στιγμή.
Ποτέ δεν φοβήθηκα τη μοναξιά. Έτσι ποτέ δεν έμεινα μόνος. Επειδή όσοι με πλησίασαν το έκαναν γι αυτό που είμαι, και όχι γιατί έψαχνα αποκούμπι στο οποίο οι άλλοι θα καλύψουν τους φόβους μου. Η συναναστροφή με τον κόσμο είναι υγιής όταν αναδεικνύεις την ολότητά σου και όχι όταν αποζητάς να σου θρέψουν τις πληγές σου.
Ποτέ μου δεν “απάτησα” την αγάπη μου. Όποιος κάποτε έγινε αποδέκτης της, πάντα την έχει. Την συμπεριφορά μου μπορεί να άλλαξα αν την αγάπη μου προσπάθησες να καλουπώσεις. Είχα μάθει βλέπεις πρώτα να μπορώ να αγαπάω τον εαυτό μου και έτσι καταλάβαινα ποιοι δεν αγαπούν το δικό τους.