Η Εθνική Ελλάδος Γυναικών 4η στο Eurobasket

Αθήνα.- Η Ελλάδα και το Βέλγιο αποτελούν τις εκπλήξεις της φετινής διοργάνωσης. Κανείς δεν περίμενε στο ξεκίνημα του Ευρωμπάσκετ ότι οι δύο ομάδες θα διεκδικούσαν την κατάκτηση ενός μεταλλίου.

Η “γαλανόλευκη” είχε την δεύτερη ευκαιρία να διεκδικήσει σήμερα Κυριακή στον μικρό τελικό το πρώτο μετάλλιο της ιστορίας της. Ωστόσο, η υπερ-προσπάθεια που έκαναν οι Ελληνίδες -αουτσάιντερ αυτές-  αποκλείοντας φαβορί  (την Πρωταθλήτρια Ευρώπης Σερβία, τη Ρωσία και την Τουρκία) μέχρι να καταφέρουν το θαύμα να περάσουν στις τέσσερις του Eurobasket, τις κατέβαλε σωματικά, γεγονός που ήταν ορατό δια γυμνού οφθαλμού στα δύο τελευταία άτυχα ματς με την Γαλλία (για 1η-2η θέση) και το Βέλγιο (3-4) στα οποία ηττήθηκε.

Αυτό, όμως, σε καμία περίπτωση δεν μειώνει την επιτυχία της εθνικής μας Ομάδας Γυναικών να περάσει στους 4ρεις εξασφαλίζοντας και τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο!

Τα κορίτσια του Γιώργου Κεραμιδά πραγματοποίησαν τρομερή πορεία, κατακτώντας, την καλύτερη θέση στην ιστορία της Εθνικής Ελλάδος Μπάσκετ Γυναικών.

Τελικό σκορ χθες: Ελλάδα – Βέλγιο 45-78.