Απάντηση του Κρις Σπύρου στο Στέητ Ντιπάρτμεντ και την UNESCO για την Αγία Σοφία

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Αθήνα.- H μουσουλμανική θρησκευτική ηγεσία της Τουρκίας προσευχήθηκε στον Χριστιανικό Ιερό ναό της Αγίας του Θεού Σοφίας γιατί αυτό το επιτρέπει η Ισλαμική Θρησκεία. Την άποψη αυτή διατύπωσε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας κ. Κρις Σπύρου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο αμφιθέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

«Μόνον όταν καταλάβουμε το πρόβλημα ουσιαστικά, θα μπορέσουμε και να αποτρέψουμε παρεξηγήσεις και παρανοήσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε λανθασμένα συμπεράσματα ως προς το τι ακριβώς συνέβη στις 24 Ιουνίου 2017 με την ισλαμική θρησκευτική τελετή στην Αγία Σοφία» τόνισε ο κ. Σπύρου και πρόσθεσε:

« Στις 24 Ιουνίου 2017, η μουσουλμανική θρησκευτική ηγεσία της Τουρκίας αποφάσισε ομαδικά να επισκεφτεί τον Μεγάλο Χριστιανικό Ναό της Αγίας του Θεού Σοφίας, την Αγία Σοφία, και να τελέσει μουσουλμανική θρησκευτική τελετή. Το γεγονός αυτό, προκάλεσε την άμεση αντίδραση πολλών. Σήμερα, θα ακούσετε την επίσημη απάντηση της Παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας».

Όπως διευκρίνισε ο κ. Σπύρου, η αντίδραση της Παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας απευθύνεται αποκλειστικά στο Υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και στην UNESCO. «Η αντίδραση της Παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας βασίζεται περισσότερο στην ενημέρωση για τις συνέπειες που μπορεί να έχει η ασάφεια του γεγονότος» έτσι όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή της UNESCO, Φραντσέσκο Μπανταρίν και του Υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Ρεξ Τίλλερσον.

Ο Πρόεδρος της παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας διάβασε την επιστολή που απέστειλε στον κ. Μπανταρίν και, συγχρόνως, δηημοσιοποίησε την επιστολή προςε τον κ. Τίλλερσον.

Οι δύο αυτές επιστολές ξεκαθαρίζουν –όπως είπε ο κ. Σπύρου- όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για το θέμα του Ιερού Ναού της Αγίας του Θεού Σοφίας και το πώς η Παγκόσμια Ενορία της Αγίας Σοφίας, την Αγιά Σοφιά, θα μπορέσει να διεκδικήσει την λειτουργία της Αγίας Σοφίας ξανά ως Χριστιανικού Ναού της Ορθόδοξης Χριστιανικής Πίστης, όπως ακριβώς ήταν στις 29 Μαΐου 1453.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ κ. ΚΡΙΣ ΣΠΥΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ κ. ΚΡΙΣ ΣΠΥΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΜΠΑΝΤΑΡΙΝ