Γεννηματά: Εκλογή Προεδρείου από τη βάση – Επιλογή εκπροσώπων μέχρι τον Δεκέμβριο

Αθήνα.- Η κα. Γεννηματά από το βήμα του Συνεδρίου σημείωσε αρχικά πως η κυβέρνηση συνεχίζει να διχάζει τους Έλληνες οδηγώντας την χώρα όλο και πιο βαθιά στην κρίση. Αναλυτικά η κα. Γεννηματά υπογράμμισε: « η κυβέρνηση διχάζει τους Έλληνες. Όλοι έχουν αντιληφθεί πως ο κύριος Τσίπρας έχει περάσει προ πολλού τον προσωπικό του Ρουβίκωνα και θα ηττηθεί πανηγυρικά στις εκλογές. Εδώ που έχουμε φτάσει η μόνη λύση είναι οι εκλογές. Η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και των όσων εκφράζει προϋποθέτει την σημαντική ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης».

Η κα. Γεννηματά εξαπέλυσε επίθεση και κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνοντας πως εμφανίζεται αδιάλλακτη και χωρίς πρόθεση για συνεννόηση. Αναλυτικά η κα. Γεννηματά υπογράμμισε: «η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να αποτελέσει την ήττα των ιδεών της αριστεράς και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποτελέσει την παλινόρθωση της συντηρητικής δεξιάς που εκφράζει η Νέα Δημοκρατία. Με την ευκαιρία θέλω να πω στον κύριο Μητσοτάκη πως η βία και η τρομοκρατία δεν προέρχονται από την αριστερά υπάρχει και η Χρυσή Αυγή και ο φασισμός. Η αλλαγή ως πολιτικό σύμβολο δεν αντιγράφεται. Το στρατηγικό δίλλημα παραμένει πρόοδος ή συντήρηση αλλά σήμερα η πραγματική ανάγκη είναι η στρατηγική συνεννόηση. Μόνο μία κυβέρνηση ευρείας λαϊκής και κοινωνικής πλειοψηφίας μπορεί να το πράξει. Το σημερινό αποτυχημένο μοντέλο των αδύναμων κυβερνήσεων συνεργασίας δεν μας αφορά καθώς δεν μπορεί να λύσει τίποτα. Δυστυχώς ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν επιθυμούν συνεννόηση καθώς έτσι νομίζουν πως διατηρούν δυνάμεις. Ελπίζουμε Τσίπρας και Μητσοτάκης να κατανοήσουν σύντομα το λάθος τους».
Αναφερόμενη στους στόχους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης η Φώφη Γεννηματά είπε: «θέλουμε να συναντηθούμε με όλους όσους επιθυμούν λογική και συνεργασία. Η πόρτα μας είναι κλειστή μόνο σε όσους πήγαν να βρουν στασίδι εξουσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, αυτούς τους χαρίζουμε δεν τους θέλουμε πίσω. Σε όλους τους άλλους λέμε γυρίστε πίσω εδώ είναι το σπίτι σας».

Για τα επόμενα βήματα της Δημοκρατικής Συμπαράταξη η Φώφη Γεννηματά κατέθεσε τις προτάσεις της αναφέροντας : «Προτείνω η εκλογή Προεδρείου από τη βάση να γίνει μέχρι το τέλος Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους. Ως επικεφαλής της επιτροπής προτείνω τον κ. Νίκο Αλεβιζάτο οποίος έχει ήδη κάνει αποδεκτή την πρόταση μου. Προτείνω επίσης την δημιουργία μητρώου. Εκλογή συνέδρων με βάση το μητρώο. Θέλουμε ένα συνέδριο της βάσης και όχι της κομματικής ελίτ. Καταληκτική ημερομηνία για το συνέδριο της ΔΗΣΥ ο Δεκέμβριος του 2017. Τώρα είναι η ώρα για απλές και καθαρές λύσεις, περιθώρια για διαστρεβλώσεις και πλαστά διλήμματα δεν υπάρχουν. Είναι η πιο καθαρή πρόταση που έχει ακουστεί μέχρι σήμερα για την κεντροαριστερά».