Ένας νεκρός στην ένοπλη επίθεση σε νοσοκομείο του Μπρονξ

Νέα Υόρκη.- Ένας γιατρός σκοτώθηκε και πολλοί άλλοι συνάδελφοί του δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή μετά την επίθεση άνδρα με τουφέκι σε νοσοκομείο στο Μπρονξ την Παρασκευή, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο.

«Ένας γιατρός είναι νεκρός και υπάρχουν πολλοί άλλοι γιατροί που δίνουν μάχη για τη ζωή τους αυτή τη στιγμή μεταξύ των τραυματιών» τόνισε ο ντε Μπλάζιο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης είπε ακόμη ότι ο δράστης της επίθεσης είναι νεκρός. Εκτίμησε ότι το «μεμονωμένο» αυτό περιστατικό μοιάζει να σχετίζεται «με τη δουλειά του».

Το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News μετέδωσε νωρίτερα ότι ο ένοπλος ήταν πρώην εργαζόμενος στο νοσοκομείο.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο άνδρας που άνοιξε πυρ μέσα στο νοσοκομείο σκοτώθηκε.

«Ο δράστης είναι νεκρός» ανέφερε ο εκπρόσωπος, χωρίς να διευκρινίσει με ποιον τρόπο σκοτώθηκε ο άνδρας, που διέπραξε την επίθεση περί τις 15:00 τοπική ώρα (22:00 ώρα Ελλάδας) χθες Παρασκευή.

Αξιωματούχοι ανέφεραν στο Reuters ότι οι τραυματίες είναι έξι, οι πέντε εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Το νοσοκομείο 1.000 κλινών στο βόρειο τμήμα της αμερικανικής μεγαλούπολης περικυκλώθηκε από την αστυνομία μετά το επεισόδιο.

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας (FBI) ανέφερε ότι το επεισόδιο δεν έχει «καμιά σύνδεση» με την τρομοκρατία και πρόσθεσε ότι την έρευνα χειρίζεται η αστυνομική διεύθυνση της Νέας Υόρκης (NYPD).

Ο άνδρας, με λευκό ιατρικού τύπου σακάκι, ήταν οπλισμένος με τουφέκι που έμοιαζε με M-16. Φέρεται να αποπειράθηκε να αυτοπυρποληθεί κάποια στιγμή, ενώ όταν η αστυνομία εισέβαλε τον βρήκε να έχει αυτοκτονήσει με το όπλο του, σύμφωνα με τους αξιωματούχους που επικαλέστηκε το Reuters.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ