Με πέντε «παρών» από τον ΣΥΡΙΖΑ αντιπρόεδρος της Βουλής ο Δ. Καμμένος

Αθήνα.- Με πέντε «παρών», και αρκετές απουσίες, από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εξελέγη στο αξίωμα του Η’ Αντιπροέδρου της Βουλής ο Δημήτρης Καμμένος. Ο κ. Καμμένος εξελέγη με 182 «ναι», ενώ 14 βουλευτές δήλωσαν «παρών», ενώ ο Μάριος Γεωργιάδης της Ένωσης Κεντρώων εξελέγη στο αξίωμα του Θ’ Αντιπροέδρου με 188 «ναι» ενώ 8 βουλευτές δήλωσαν «παρών».

Για την υποψηφιότητα του Δημήτρη Καμμένου καταγράφηκε «δυσφορία» από πλευράς βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με πέντε εξ αυτών να την εκδηλώνουν. Πρόκειται για τους: Νίκο Φίλη, Μάκη Μπαλαούρα, Μάριο Κάτση, Γιώργο Ψυχογιό και Ευαγγελία Καρακώστα οι οποίοι δήλωσαν «ΠΑΡΩΝ», ενώ περίπου 25 επέλεξαν να απουσιάζουν σε συνέχεια της «γκρίνιας» που σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε χθες εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις απουσίες συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων: ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί Θ. Φωτίου, Ο. Γεροβασίλη, Π. Πολάκης, Γ. Σταθάκης, Χ. Σπίρτζης, Π. Κουρουμπλής, Σ. Φάμελλος και οι βουλευτές Φ. Βάκη, Τ. Χριστοδουλοπούλου, Σ. Αναγνωστοπούλου, Χ. Καραγιαννίδης, Μ. Μπόλαρης, Χ. Μηταφίδης, Δ. Σεβαστάκης και Γ. Πάλλης.

Ενδεικτικό του γεγονότος ότι πολλές από τις απουσίες εκ του ΣΥΡΙΖΑ ήταν με νόημα, αποτελεί η εμφάνιση του βουλευτή Χρήστου Καραγιαννίδη, μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στην Ολομέλεια για τη συζήτηση σχετικά με το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής για τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, είχε τοποθετηθεί κατά τον πρώτο ανασχηματισμό της κυβέρνησης στη θέση του Υφυπουργού Υποδομών και παραιτήθηκε (κατόπιν απαίτησης) σε χρόνο ρεκόρ, μετά τη θύελλα αντιδράσεων για μία «ακραία» – όπως χαρακτηρίστηκε – ανάρτησή του που απεικόνιζε παραλλαγμένη την είσοδο του κολαστηρίου του Άουσβιτς κι έκτοτε οι σχέσεις του με μεγάλη μερίδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι διόλου καλές.

 

Skai,gr