Μητσοτάκης: Αίτημα εξεταστικής επιτροπής για τις επικοινωνίες Καμμένου

Αθήνα.- «Είναι αδιανόητο υπουργός της κυβέρνησης να παίρνει τηλέφωνο έναν ισοβίτη για οποιοδήποτε λόγο. Η ΝΔ θα καταθέσει αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για να διερευνηθεί αυτή η υπόθεση. Όλα στο φως» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

«Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος που θέλουν να μάθουμε την αλήθεια θα συμφωνήσουν; Η δικαιολογία του κ. Τσίπρα χθες, ότι δεν υπάρχει λόγος καθώς είναι σε εξέλιξη έρευνα της δικαιοσύνης, δεν στέκει, γιατί όλες οι εξεταστικές του ΣΥΡΙΖΑ όπως π.χ. για την υγεία, γίνονται ενώ διεξάγει έρευνα η δικαιοσύνη», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των Ελλήνων και στις δυνατότητες της χώρας, ενώ άσκησε εκ νέου κριτική για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης.

Επίσης, επέμεινε στο αίτημά του για εκλογές και χαρακτήρισε την κυβέρνηση ως τη χειρότερη από τη μεταπολίτευση και μετά.

«Η καθυστέρηση έχει κόστος. Φτάσαμε στο σημείο να δεχθούμε μέτρα που ένα χρόνο πριν κανείς δεν μας ζητούσε. Περικοπή του αφορολόγητου μείωση των εισοδημάτων περικοπές στα ειδικά μισθολόγια από το 2019 και μετά. Στο ζήτημα του χρέους δεν κερδίσαμε τίποτε. Δεν πήραμε τίποτε στην ποσοτική χαλάρωση» είπε.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ, ως επόμενη κυβέρνηση, θα υιοθετήσει πλήρως το μεταρρυθμιστικό σκέλος του προγράμματος και θα μειώσει φόρους, προσδιορίζοντας συγκεκριμένες περικοπές δαπανών ίσου ύψους.

«Δεν μου αρέσει η λέξη επαναδιαπραγμάτευση. Είναι πολυφορεμένη. Η χώρα θα κερδίσει αξιοπιστία. Αφού δώσει δείγματα γραφής, πιστεύω θα υπάρχει περιθώριο για μια ειλικρινή συζήτηση με τους πιστωτές μας για τη μείωση στους στόχους του πρωτογενούς πλεονάσματος», συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι το κόμμα του δεν επιθυμεί τη δημιουργία μίας νέας γενιάς συμβασιούχων «που θα εκβιάζονται με το τυράκι της μονιμοποίησης. Η σωστή λύση θα ήταν να προχωρήσουμε σε σχήματα σύμπραξης με τον ιδιωτικό τομέα όχι μόνο στην αποκομιδή των απορριμμάτων».

Στα θέματα της ασφάλειας ο κ. Μητσοτάκης επέκρινε την κυβέρνηση διότι, όπως είπε, «έχει εκχωρήσει τα Εξάρχεια σε παρέες αντιεξουσιαστών οι οποίοι τα λυμαίνονται». Ο ίδιος είπε ότι η ΝΔ θα εκπονήσει επιχειρησιακό σχέδιο για την επιβολή του νόμου.

«Στα ζητήματα νόμου και τάξης δεν υπάρχουν εκπτώσεις, ο ασφαλής πολίτης είναι ελεύθερος πολίτης» ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά τη χθεσινή του φράση στη Βουλή για την τρομοκρατία είπε ότι εμμένει. «Είναι η αλήθεια. Οι τρομοκρατικές οργανώσεις που δραστηριοποιήθηκαν στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση και μετά έχουν αναφορές στο χώρο της άκρας αριστεράς. Αρκεί να διαβάσει κανείς τις προκηρύξεις τους. Απορώ γιατί προκαλεί τέτοιες αντιδράσεις», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ σημειώνοντας παράλληλα: «Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη της 17 Νοέμβρη. Ας τα αφήσουμε όμως αυτά πίσω μας».

Σχόλιο από το Μαξίμου

Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, απαντώντας σε όσα ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Κάθε φορά που ο κ. Μητσοτάκης εκτίθεται ανεπανόρθωτα στη Βουλή, αναγκάζεται την επομένη να επανέλθει σε πιο προστατευμένο τηλεοπτικό περιβάλλον, μήπως και μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Παρόλα αυτά, σήμερα χειρότερα έκανε τα πράγματα. Ακροδεξιά ρητορική, ξέπλυμα της Χρυσής Αυγής και επιμονή στη φαντασίωση πως η οικονομία ανακάμπτει, όχι επειδή η κυβέρνηση πετυχαίνει, αλλά επειδή ο ίδιος είναι στην αντιπολίτευση.

“Έτσι είναι, εάν έτσι νομίζετε” που θα έλεγε και ο Πιραντέλο» καταλήγει η ανακοίνωση.

Newsroom ΔΟΛ