ΝΔ: Οι αποκαλύψεις Κιμ δίνουν νέες διαστάσεις στο έγκλημα της κυβέρνησης

Αθήνα.- «Δύο χρόνια μετά το αχρείαστο δημοψήφισμα, ο κ. Γκλεν Κιμ – σύμβουλος τότε του κ. Βαρουφάκη και σήμερα του κ. Τσακαλώτου – αποκαλύπτει νέα στοιχεία για τα σχέδια κυκλοφορίας “κουπονιών”, αντί του ευρώ. Δίνει έτσι νέες διαστάσεις στο έγκλημα που μεθόδευε η Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και επισημαίνει πως δικαιώνεται έτσι άλλη μια φορά η θέση της ότι είναι απόλυτα επιβεβλημένη η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής «για την πλήρη διερεύνηση του εγκλήματος, που στοίχισε πολλά δισεκατομμύρια πρόσθετης λιτότητας για τους πολίτες».

Όπως σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση «η Νέα Δημοκρατία επαναλαμβάνει ότι Εξεταστική Επιτροπή για το έγκλημα αυτό θα γίνει, όσο και αν δεν τη θέλουν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ. Οι Έλληνες απαιτούν να μάθουν την αλήθεια. Και θα τη μάθουν».

Όπως αποκάλυψε ο Γκλεν Κιμ, το παράλληλο νόμισμα Βαρουφάκη θα είχε τη μορφή ενός κουπονιού που θα δινόταν αρχικά στους δημοσίους υπαλλήλους θα αντικαθιστούσε το 10% του μισθού τους και θα χρησιμοποιείτο για την πληρωμή των φόρων. Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ Ελένη Βαρβιτσιώτη, ο Κορεάτης τεχνοκράτης φέρεται να είπε σε συνέδριο του Πέπε Γκρίλο στην Ιταλία ότι το σχέδιο είχε συζητηθεί με τραπεζίτες και θα μπορούσε να υλοποιηθεί εάν υπήρχε χρόνος.