Ο Επίσκοπος Ζήλων Σεβαστιανός εκλέχτηκε Μητροπολίτης Σικάγου

Του Θεοδώρου Καλμούκου.

Πηγή: ekirikas.com

ΒΟΣΤΩΝΗ. Τον Επίσκοπο Ζήλων κ. Σεβαστιανό επέλεξε κατά την διαδικασία επιλογής του τριπροσώπου για Μητροπολίτη Σικάγου η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, η οποία συνήλθε υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Γέροντος Αμερικής κ. Δημητρίου.

Το τριπρόσωπο απαρτίστηκε από τους εξής: Επίσκοπος Ζήλων Σεβαστιανός ο οποίος έλαβε 7 ψήφους επί 8 που ψήφισαν, ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Νίκας ιερατικός προϊστάμενος στην κοινότητα της Αγίας Τριάδος του Σολτ Λέικ Σίτι της Γιούτα ο οποίος έλαβε 3 ψήφους και ο Αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Μακρής ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας Τιμίου Σταυρού στο Μπρούκλιν ο οποίος έλαβε και αυτός 3 ψήφους.

Παρόντες ήταν και όλοι και οι οκτώ ιεράρχες που την συγκροτούν συμπεριλαμβανομένου και του Αρχιεπισκόπου κ. Δημητρίου, οι εξής: Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος πρόεδρος, Βοστώνης κ. Μεθόδιος, Ντένβερ κ. Ησαΐας, Ατλάντας κ. Αλέξιος, Ντιτρόιτ κ. Νικόλαος, Πίτσμπουργκ κ. Σάββας, Αγίου Φραγκίσκου κ. Γεράσιμος και Νέας Ιερσέηςκ. Ευάγγελος. Ψήφισαν οι επτά από τους οκτώ καθότι ο Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου κ. Γεράσιμος απείχε από την ψηφοφορία. Ο Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος είχε καταστήσει γνωστό στον Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο και στα μέλη της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου ότι επιθυμούσε την εκλογή του Μητροπολίτη Δαρδανελίων κ. Νικήτα στην Μητρόπολη Σικάγου.

Ο νέος Μητροπολίτης Σικάγου κ. Σεβαστιανός. Φωτογραφία αρχείου/Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Ο Επίσκοπος Ζήλων κ. Σεβαστιανός ήταν μέχρι τώρα Αρχιγραμματέας της  Επαρχιακής συνόδου κατά τα τελευταία ένδεκα χρόνια και συνάμα Πνευματικός Σύμβουλος της Εθνικής Φιλοπτώχου της Αρχιεπισκοπής

Το αποτέλεσμα της συνεδρίας της Επαρχιακής Συνόδου θα αποσταλεί στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, η Ιερά Σύνοδος του οποίου υπό την προεδρία του Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου θα προβεί επίσημα στην εκλογή, επικυρώνοντας ουσιαστικά σύμφωνα με την επικρατούσα παράδοση την εκφρασθείσα γνώμη και επιλογή της ενταύθα Επαρχιακής Συνόδου. Η συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου έχει οριστεί για την επόμενη Πέμπτη και Παρασκευή 13 και 14 Ιουλίου.