ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Εδώ ο καλός ο γυρολόγος!

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Επέστρεψε στην Αθήνα ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Τέρενς Κουίκ, από τη σύντομη αλλά πολύ περιεκτική περιοδεία του. Από πού; Μα, από την υποσαχάρια Αφρική. Από το  Γιοχάνεσμπουρκ. Από την Πρετόρια. Ή μήπως από τις επισκέψεις του στην Αιθιοπία, τη Μοζαμβίκη, το Κέιπ Τάουν και την Μποτσουάνα;

Και, έπειτα, πότε πήγε, πού πήγε πρώτα, που μετά, που πάει τώρα; Αυτός παιδί μου δεν είναι Υφυπουργός! Γυρολόγος με τα ούλα του έχει καταντήσει! Να είχε και τίποτες πραμάτεια να πουλήσει… Σήμερα εδώ, αύριο εκεί! Τις μέρες να τσουλάμε…

Επέστρεψε στην Αθήνα ο ΥΦΥΠΕΞ, ναι. Αλλά από πού; Μήπως από την Αυστραλία; Ή μήγαρις από το Ισραήλ; Και πήγε πρώτα στην Αυστραλία και μετά στο Ισραήλ, ή το αντίθετο; Μήπως ξεκίνησε την τουρνέ από την Αυστραλία; Μπα, μάλλον από την μυστηριώδη και αδαμαντοφόρο Αφρική! Να μην έχω ένα καρνέ να σημειώνω αφίξεις και αναχωρήσεις του ΥΦΥΠΕΞ! Δηλαδή τι καρνέ, Καθολικόν θα χρειαζόμουν για να τις χωρέσω όλες!

Αλήθεια, τώρα που το γράφω, πότε ορκίστηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών ο Τέρενς; Τον Νοέμβριο του 2016, θυμάμαι. Και μέσα σε εφτά μήνες όργωσε την υφήλιο! Τουρκία, Ινδονησία, Αίγυπτος, ΗΠΑ, Κύπρος, Τουρκία, Γεωργία, Ουκρανία, Καναδάς μερικές ακόμα από τις …χώρες που επισκέφθηκε!

Σας φαίνονται λίγες ε; Το ξέρω! Είναι γιατί ξέχασα τα χωριά της ευρύτερης περιοχής της Μαριούπολης! Κι εκεί έφτασε η χάρη του… Όχι δεν κουβάλησε καλούδια μαζί του… Ως συνήθως με άδειες τσέπες, να μην τον βαραίνουν!

Δεν σας ικανοποίησα πάλι, έτσι; Εμ, άδικο έχετε; Εδώ ξέχασα να αναφέρω  την τουρνέ Κουίκ  στις χώρες της Ανατολικής Ακτής των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής!

Ή μήπως, άλλωστε,  θυμήθηκα τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίο; Και μ΄αυτόν συναντήθηκε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ στην Κωνσταντινούπολη! Όχι, που θα περίμενε να φθάσει ο Πατριάρχης στην Ελλάδα… Να γλιτώναμε και κανένα εισιτήριο…

Αμ εκείνη την επίσκεψη στην Αντίς Αμπέμπα, την πρώτη μέλους ελληνικής κυβέρνησης στην Αιθιοπία μετά από 19 χρόνια!.. Τσσς! 19 χρόνια και ουδείς αξιώθηκε να πάει στην Αιθιοπία! Επτά μήνες Υφυπουργός ο Κουίκ και έφτασε η χάρη του μέχρι τη Βηρυτό!

Όχι, μη φανταστείτε  ότι έτσι ολοκλήρωσε τον κύκλο γνωριμίας του με την ομογένεια! Καλά-καλά δεν πρόλαβε να γυρίσει από την Αρμενία, ήδη έχει έτοιμο το επόμενο ταξίδι στην Αυστρία! Άλλωστε ο κύκλος δεν κλείνει ποτέ! Πάνω που πάει να κλείσει, ένας άλλος ανοίγει!

Τώρα θα ρωτήσετε τι πάει και κάνει σε τόσα μέρη; Τον εκτιμητή περιουσιών των οργανώσεων κάνει, μήπως;  Ή τον ντίλερ ενδιαφέροντος και κατανόησης των προβλημάτων της ομογένειας; Και τι να την κάνει την κατανόηση; Σάματις θα την αξιοποιήσει; Πάνω που θάχει μάθει τα προβλήματα και τα αιτήματα της ομογένειας, θα έχει φύγει από το υπουργείο, αυτός και από την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ! Τώρα που αποκάλυψε ότι θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ ο Τσοχατζόπουλος, ποιος εχέφρων πολίτης θα το …σταυρώσει;

Πώς το είπε; Α ναι. Γυρίζω τον κόσμο (με λεφτά του Δημοσίου;) γιατί είμαι Υφυπουργός Εξωτερικών.  Αν ήμουνα, είπε ο κ. Κουίκ, υπουργός Εσωτερικών θα γύριζα την Ελλάδα! Τώρα μπηχτή κατά του Σκουρλέτη που δεν λέει να κουνήσει από το υπουργείο του ήταν, απειλή κατά του δημόσιου Ταμείου ήτανε, όρκο δεν παίρνω.

Και όσο θυμάμαι τον έρμο τον Τσιάρα! «Δέκα χιλιάδες έχει όλα κι όλα  το συρτάρι να βγάλω όλη τη χρονιά» έλεγε το 2012, προσπαθώντας να εξηγήσει γιατί ως ΥΦΥΠΕΞ δεν πήγαινε όπου τον καλούσαν! Ο Τέμπορα, ό Μόρες! Θα μπορούσε κανείς ν΄ αναφωνήσει αν δεν τον ένοιαζε που δεν θα ΄θα ίδρωνε τ΄αυτάκι κανενός!

Εδώ ο Πάνος Καμμένος δεν ιδρώνει που έκανε εισπήδηση άνευ προηγουμένου, ελπίζουμε και άνευ μιμητή… Ακούς, λέει να αναρωτιέται ποιο ήτανε το έγκλημά του! Και το ‘ κανε και δεν το κατάλαβε! Αυτά Πάνο μου, δεν είναι προσόντα, είναι Χόντα! Και δεν σε κάνουνε Υπουργό. «Τούρμπο» μας κάνουν!

Αν, πάντως, ο κ. Κουίκ  επιχειρούσε τα ταξίδια του με καράβια, με τα αυτοκόλλητα τόσων χωρών που έχει γυρίσει θα κέρδιζε μπόνους να ταξίδευε όλο  το υπόλοιπο της ζωής του. Έτσι για να γλυτώναμε και εμείς από αυτόν…