Νέα συμφωνία αεροπορικών συνδέσεων Αυστραλίας με Ιταλία, Ελλάδα και Κύπρο

Σε νέες αεροπορικές συμφωνίες με την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ιταλία, προχώρησε η αυστραλιανή κυβέρνηση. Πρόκειται για ένα γεγονός που θα προσφέρει στη χώρα εξαιρετικές ευκαιρίες ενδυνάμωσης του αυστραλιανού εμπορίου αλλά και ανάπτυξης περαιτέρω τουριστικών δεσμών με την Ευρώπη.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Darren Chester, ανέφερε ότι η συμφωνία αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου της κυβέρνησης να ενισχύσει την παρουσία της αυστραλιανής αεροπορίας στην ευρύτερη περιοχή .

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Darren Chester

«Με την οριστικοποίηση αυτών των αναθεωρημένων συμφωνιών με την Ιταλία, υλοποιούμε αυτό που επιθυμεί εδώ και καιρό η αεροπορική βιομηχανία της χώρας μας» δήλωσε ο υπουργός. «Οι αυστραλιανές αερογραμμές έχουν τώρα τη δυνατότητα να επεκτείνουν σημαντικά συμφωνίες κοινής εκμετάλλευσης με την Ιταλία αλλά και να προχωρήσουν σε εβδομαδιαία δρομολόγια μεταφοράς εμπορευμάτων ανάμεσα στις δύο χώρες».

«Τα ταξίδια ανάμεσα στην Αυστραλία και την Ιταλία αυξάνονται πολύ τα τελευταία χρόνια και είναι σημαντικό οι αερογραμμές μας να έχουν μερίδιο σε αυτή την ανάπτυξη. Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο άνθρωποι ταξίδεψαν μεταξύ των δύο χωρών την τελευταία χρονιά, οπότε τα οφέλη για το εμπόριο και την τουριστική βιομηχανία μας είναι πασιφανή» συνέχισε ο κ. Chester.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, η αναθεωρημένη συμφωνία με την Ελλάδα παρέχει ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία για τις αερογραμμές των δύο χωρών. Δίνει επιπλέον τη δυνατότητα απεριόριστης μεταφοράς εμπορευμάτων και στις δύο χώρες. Αυτή η επέκταση ισχυροποιεί τους ήδη δυνατούς δεσμούς με την Ελλάδα.

Όσο για την αναθεωρημένη συμφωνία με την Κύπρο, αυτή σηματοδοτεί την έναρξη δρομολογίων μεταξύ των δύο χωρών – είτε χρησιμοποιώντας δικά τους αεροσκάφη, είτε με πτήσεις κοινού κωδικού με άλλους αερομεταφορείς. «Η συμφωνία αυτή ενισχύει περισσότερο τις διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και θα δημιουργήσει ευκαιρίες τουρισμού και εμπορίου», είπε ο υπουργός.

Κατά τη διάρκεια του έτους, η αυστραλιανή κυβέρνηση έχει κλείσει και μία σειρά άλλων νέων συμφωνιών για αεροπορικές συνδέσεις, κυρίως με την Κίνα, την Ταϊβάν, το Ισραήλ, το Περού, το Φίτζι και το Κιριμπάτι.

 

Πηγή: Neoskosmos.gr