Τσίπρας: Άλλο είναι ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και άλλο ανεξέλεγκτη-Τι απαντούν Μητσοτάκης και ΝΔ

Αθήνα.-“Αρχή του τέλους μιας περιπέτειας” χαρακτήρισε την έκδοση του 5ετούς ομολόγου ο πρωθυπουργός σε τηλεοπτική του συνέντευξη, προσθέτοντας ότι “ανοίγει μία χαραμάδα ελπίδας για τον ελληνικό λαό”.

“Αυτό είναι ένα πιο ήρεμο καλοκαίρι αλλά δεν πρέπει να εφησυχάζουμε” είπε ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνοντας ότι “πρέπει να επαναληφθεί η δοκιμαστική έξοδος με επιτυχία για να μπορέσουμε να βγούμε στις αγορές το καλοκαίρι του 2018”.

Είπε ακόμη ότι η ανάπτυξη δεν θα έρθει μόνη της, προσθέτοντας ότι αν τον Αύγουστο του 2018 ξαναγυρίσουμε σε αυτά που κάναμε το 2009 η χώρα ξαναγυρίσει πίσω και αυτό είναι που φοβούνται οι ξένοι.

Ο κ. Τσίπρας, άφησε αιχμές κατά του Γιάνη Βαρουφάκη, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι θέλει να κάνει καριέρα ως συγγραφέας.

Πρόσθεσε ότι πρώτο εξάμηνο του 2015, ήταν ένα εξάμηνο μάχης του ελληνικού λαου και της κυβέρνησης, που δεν μπορεί να ευτελίζεται στο διογκωμένο «εγώ» του καθενός. Παράλληλα, ευχήθηκε στον πρώην υπουργό Οικονομικών «καλές πωλήσεις».

Σημείωσε ότι αυτά που έγιναν εκείνη την περίοδο κρίθηκαν στις δεύτερες εκλογές του 2015 και υποστήριξε ότι ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει προεκλογική καμπάνια το 2019 έχοντας δίπλα του τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι δεν υπάρχει σύγκρουση της κυβέρνησης με τη Δικαιοσύνη. Πρόσθεσε ωστόσο ότι “‘άλλο είναι ανεξάρτητη δικαιοσύνη και άλλο ανεξέλεγκτη”.

Οι κρίσεις των πολιτών αλλά και των υπουργών στη Δικαιοσύνη δεν απαγορεύονται αλλά πρέπει να γίνονται τεκμηριωμένα.

Ζήτησε μάλιστα να του αναφέρουν μια περίπτωση που υπάρχει κυβερνητική παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, ενώ χαρακτήρισε την Ένωση Δικαστών και εισαγγελέων επαγγελματικό σωματείο.

Κατηγόρησε τέλος την ΝΔ για υποκρισία στο θέμα του διορισμού της κ. Θάνου στο γραφείο του, προσθέτοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει σύμβουλό του τον κ Πικραμένο.

«Άλλο η διάκριση των εξουσιών και άλλο η εξουσία των διακρίσεων» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

“Ο κ. Τσίπρας, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε, οδήγησε τη χώρα το 2015 στο χείλος του γκρεμού. Του θυμίζουμε ότι σώθηκε χάρη στη δική μας, υπεύθυνη στάση”, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας τη χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και συμπλήρωσε: “Όμως η ανικανότητα και ο τυχοδιωκτισμός του προκάλεσαν τεράστια ζημιά στην οικονομία μας. Ζημιά την οποία οι Έλληνες, πληρώνουν και θα πληρώσουν ακριβά με αυξημένους φόρους και μειωμένους μισθούς και συντάξεις”.

“Το θλιβερό κεφάλαιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρέπει να κλείσει. Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική αλλαγή για να κάνει επιτέλους το μεγάλο βήμα στο μέλλον”, πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Για ρεσιτάλ θράσους και ψεμάτων κατηγορεί η ΝΔ τον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Αlpha.

Σε ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του κόμματος τονίζει πως «ο κ. Τσίπρας ξεπέρασε και τον ίδιο του τον εαυτό με ρεσιτάλ θράσους και ψεμάτων για να καλύψει την ανικανότητα και την αποτυχία του» και πως ανακοίνωσε ως θετικά βήματα και επιτυχίες, τους ατελείωτους φόρους που πληρώνουν οι Έλληνες, τις διαρκείς μειώσεις μισθών και συντάξεων, το Μνημόνιο στο οποίο έχει δεσμεύσει τη χώρα ως το 2022, τη συνεχή λιτότητα για δεκαετίες που έχει υπογράψει.

«Βλέπει γύρω του χαμογελαστά πρόσωπα… Είναι προφανώς από τη χαρά που υποδεχόμαστε όλοι οι πολίτες τα εκκαθαριστικά της εφορίας αυτές τις μέρες. Ίσως κάποιος πρέπει να του εξηγήσει ότι η ζωή στο γυάλινο Πύργο του Μαξίμου έχει ημερομηνία λήξης, όσες ώρες συνεντεύξεων και αν κάνει» σημειώνει η ΝΔ, καταλήγοντας πως «τότε οι δικαιολογίες που άρχισε να ψελλίζει για αυταπάτες, λάθος εκτιμήσεις και επιλογές προσώπων, δεν πρόκειται να τον γλυτώσουν από την σκληρή λαϊκή ετυμηγορία. Τουλάχιστον, θα έχει εξασφαλίσει μια καριέρα ηθοποιού για το μέλλον …».