Εκτός κινδύνου σπίτια του Σαρωνικού από την πυρκαγιά

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην παραλιακή λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου που είχε διακοπεί νωρίτερα το βράδυ της Δευτέρας, λόγω της πυρκαγιάς που ξεκίνησε από τα Καλύβια.

Η λεωφόρος είχε κλείσει νωρίτερα λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται από το απόγευμα της Δευτέρας στην περιοχή των Καλυβίων Θουρικού Αττικής και κατευθύνεται προς ακατοίκητη περιοχή ανάμεσα στο Λαγονήσι και τη Σαρωνίδα.
Ενισχύονται οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, προκειμένου να γίνει εφικτό να τεθεί υπό έλεγχο, όσο το δυνατόν συντομότερα, η μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται από το απόγευμα, σε δασική έκταση στην περιοχή Καλυβίων Θορικού Αττικής.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, το σημαντικότερο είναι ότι αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, έχει απομακρυνθεί ο κίνδυνος για τις κατοικίες όπου βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή.

Παράλληλα, κόπασαν οι δυνατοί άνεμοι πλέον, αλλά το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν αρκετές διάσπαρτες εστίες. Η κατεύθυνση της πυρκαγιάς, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, βρίσκεται προς τη νοτιοανατολική πλευρά της λεωφόρου Αναβύσσου.

Με 8 υδροφόρες και 2 μηχανήματα για χωματουργικές εργασίες και διανοίξεις δρόμων, ενίσχυσε η Περιφέρεια Αττικής το έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς η οποία ξέσπασε στις 5 το απόγευμα σε αγροτολιβαδική έκταση μεταξύ Λαγονησίου και Αναβύσσου, στην ευρύτερη περιοχή Καλυβίων Αττικής.

Μετά την αποχώρηση των 5 ελικοπτέρων μόλις νύχτωσε, και του ενός συντονιστικού, οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή με 75 πυροσβέστες, 30 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 25 ατόμων, 11 οχήματα εθελοντών, 14 υδροφόρες ΟΤΑ και 8 της Περιφέρειας, καθώς και με 2 ειδικά μηχανήματα.
Με το πρώτο φως της ημέρας και εφόσον δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο έως τότε η πυρκαγιά, οι πυροσβεστικές δυνάμεις πρόκειται να ενισχυθούν με εναέρια μέσα.

Ο δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης, εξέφρασε την ανησυχία του για την εξέλιξη της πυρκαγιάς, η οποία έχει περιοριστεί στον λόφο Σκόρδι, επάνω από την κατοικημένη περιοχή της Σαρωνίδας, όπου όμως δεν υπήρχε πρόσβαση επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης. Διαβεβαίωσε ότι όλες οι δυνάμεις του δήμου «βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή» για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Αττική.- Η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα στα Καλύβια Αττικής άλλαξε κατεύθυνση λόγω των ισχυρών ανέμων. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η αλλαγή της φοράς των ανέμων έχει σαν αποτέλεσμα η φωτιά να κατευθύνεται πλέον νοτιοδυτικά, προς την Ανάβυσσο.

Αυτή την ώρα, μάχη με τις φλόγες δίνουν 65 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 5 ελικόπτερα, 9 εθελοντικά οχήματα και 12 οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ: