Ύποπτος για δωροληψία, απάτη και κατάχρηση εμπιστοσύνης ο Νετανιάχου

Ύποπτος για δωροληψία, απάτη και κατάχρηση εμπιστοσύνης σε δύο μεγάλες υποθέσεις διαφθοράς είναι ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, όπως αποκάλυψε χθες, Πέμπτη, η Αστυνομία του Ισραήλ.

Οι αστυνομικές έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και μήνες όμως η Αστυνομία έχει δώσει στη δημοσιότητα ελάχιστα στοιχεία σχετικά με τον κ. Νετανιάχου. Οι σημερινές αποκαλύψεις έγιναν στο πλαίσιο απαγόρευσης δημοσιογραφικής κάλυψης που ζήτησαν οι Αρχές έως τις 17 Σεπτεμβρίου, διότι βρίσκονται σε εξέλιξη κρίσιμες προσπάθειες για τη στρατολόγηση ενός σημαντικού μάρτυρα κατηγορίας.

«Απορρίπτουμε ολοκληρωτικά αυτούς τους αβάσιμους ισχυρισμούς» ανακοίνωσε το πολιτικό γραφείο του κ. Νετανιάχου, προσθέτοντας ότι οι καταγγελίες σε βάρος του δεν είναι τίποτε παρά απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης. «Δεν θα γίνει τίποτα, διότι δεν συνέβη τίποτα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η πρώτη από τις δύο υποθέσεις διαφθοράς, γνωστή ως «Αρχείο 1000», αφορά καταγγελίες ότι ο συντηρητικός πρωθυπουργός δέχτηκε πλουσιοπάροχα δώρα και χάρες από εύπορους υποστηρικτές τους εντός και εκτός Ισραήλ.

Η δεύτερη, το «Αρχείο 2000», αφορά τις φερόμενες προσπάθειες του κ. Νετανιάχου να εξασφαλίσει καλύτερη δημοσιογραφική από τη μεγάλη εφημερίδα Yediot Ahronot, υποσχόμενος ως αντάλλαγμα την αποδυνάμωση του μεγαλύτερου ανταγωνιστή της, που είναι η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Israel Hayom.

Το πολιτικό γραφείο του κ. Νετανιάχου έχει επανειλημμένα διαψεύσει δημοσιεύματα σχετικά με τις εν εξελίξει έρευνες, παρουσιάζοντας τον πρωθυπουργό ως θύμα κυνηγιού μαγισσών από εχθρικά μέσα ενημέρωσης.