Εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία για την πανσέληνο

ΑΘήνα

Συνολικά 93 εκδηλώσεις, με ελεύθερη είσοδο, σε 115 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη τη χώρα διοργανώνει το υπουργείο Πολιτισμού για την πανσέληνο του Αυγούστου, τη Δευτέρα 7 του μήνα.

Επιπλέον, 22 χώροι και μουσεία θα παραμείνουν ανοικτοί για το κοινό, χωρίς τη διοργάνωση εκδηλώσεων.

Το βράδυ της Δευτέρας 7 Αυγούστου θα συνυπάρξουν η πανσέληνος -παραδοσιακά η πιο δημοφιλής του καλοκαιριού- καθώς και μία μερική έκλειψη Σελήνης.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν από μουσική, χορό, θέατρο και εικαστικές εκθέσεις ως προβολές ταινιών, βραδιές ποίησης, ξεναγήσεις και πολλές ακόμα δράσεις.

Όσον αφορά την Αθήνα και την Αττική, εκείνη τη βραδιά η Ακρόπολη θα παραμείνει ανοικτή ως τις 8 το βράδυ και το Σούνιο ως τα μεσάνυχτα.

Μουσικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν, μεταξύ άλλων, στον αρχαιολογικό χώρο του Ολυμπιείου, με τη φιλαρμονική του Γενικού Επιτελείου Στρατού (20.00-22.00), αλλά και στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά («Μελωδίες στην Πανσέληνο» με τη σοπράνο Βάσια Ζαχαροπούλου, τον τενόρο Δημήτρη Πακσόγλου και The Underground Youth Orchestra, στις 21.00).

Ξεχωριστή θα είναι και η εκδήλωση στον υποβλητικό χώρο Ρόκκας στην Κίσσαμο Χανίων Κρήτης, όπου στις 7/8 θα κορυφωθούν οι «Γιορτές Ρόκκας 2017», περιλαμβάνοντας συμφωνική συναυλία με τη σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου, τον μπάσο Χριστόφορο Σταμπόγλη και την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων – ΑΣΟΝ, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Παύλου Σεργίου.

Η αφίσα, που συνοδεύει τις εκδηλώσεις της αυγουστιάτικης πανσελήνου 2017, φέρει φωτογραφία από τον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας, η οποία κηρύχθηκε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021. Η ανακοίνωση για τις εκδηλώσεις θα είναι και στα αγγλικά.

Η Πανσέληνος του Αυγούστου 2016 προσέλκυσε πάνω από 63.795 επισκέπτες που κατέκλυσαν αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την επικράτεια.

Η είσοδος σε όλους τους χώρους είναι ελεύθερη για το κοινό.

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις

Newsroom ΔΟΛ