Βαρκελώνη-13 νεκροί – 80 τραυματίες, ανάμεσά τους και μία Ελληνίδα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:20:30

Τρομοκρατική επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στο κέντρο της Βαρκελώνης με βαν να πέφτει πάνω σε πεζούς στην περιοχή Ράμπλας.

Η Αστυνομία με επίσημη ανακοίνωση αναφέρει έναν νεκρό και 32 τραυματίες εκ των οποίων οι 10 σοβαρά. Ωστόσο, η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη. Διότι η ισπανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε αργότερα ότι υπάρχουν 13 νεκροί και περίπου 50 τραυματίες, ενώ η Daily Mail και ισπανικά ΜΜΕ ανεβάζουν τον αριθμό των τραυματιών στους 80.

Πάντως, ανάμεσα στους τραυματίες είναι και μία Ελληνίδα, όπως επιβεβαιώνει το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Εκτός του λευκού βαν που έκανε την πολύνεκρη επίθεση, η Αστυνομία αναζητά και ένα δεύτερο βαν το οποίο φαίνεται να είχε συνεργασία με το πρώτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα ισπανικά μέσα μετά τις 21:30, ένας εκ των δραστών έπεσε νεκρός από πυρά της Αστυνομίας. Εχεί γίνει ήδη μία σύλληψη από νωρίς, ενώ αργότερα έγινε ακόμη μία δίχως περισσότερα στοιχεία.

Αργά το βράδυ μετά τις 22:00 το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη του μακελειού στην Βαρκελώνη.

Βαρκελώνη.- Φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων στο κέντρο της Βαρκελώνης, μετέδωσαν πριν από λίγο το πρακτορείο ειδήσεων Reuters και AFP που επικαλούνται την ισπανική εφημερίδα La Vanguardia. Η αστυνομία επιβεβαίωνει το περιστατικό κάνοντας λόγο για πολλούς τραυματίες.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και πολλά ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στην περιοχή.

  • Πηγή: ΑΜΠΕ / Πηγή φωτογραφιών: twitter