Μέτρια η Εθνική χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο γνώρισε την ήττα

Η Εθνική ήταν πολύ μέτρια στην πρεμιέρα του τουρνουά “Ακρόπολις”, έχασε με 72-71 από τη Γεωργία του Ηλία Ζούρου και καθώς μένει πλέον μόλις μία εβδομάδα για την έναρξη του Ευρωμπάσκετ, προκαλεί μεγάλο προβληματισμό. Είναι φανερά ανέτοιμη και ο χρόνος πλέον πιέζει ασφυκτικά.

Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να κάθεται στον πάγκο δίπλα στους, μέχρι πριν από λίγα 24ωρα, συμπαίκτες του, ο Κώστας Μίσσας παρέταξε μια δωδεκάδα χωρίς τους Γιαννούλη Λαρεντζάκη και Δημήτρη Αγραβάνη. Ο πρώτος μάλλον θα είναι ο ένας από τους δύο που πρέπει να “κοπούν”, ενώ ο δευτέρος αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα τραυματισμού στο γόνατο, μάλιστα το πρωί της Τετάρτης υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία.

Παρά το καλό ξεκίνημα και τη διαφορά 14 πόντων που πήρε μόλις στο 13′ (27-13), η Εθνική είχε αρχίσει από νωρίς να αντιμετωπίζει πρόβλημα μέσα στη ρακέτα. Εκεί όπου ο Σερμαντίνι έκανε ό,τι ήθελε και οι υπόλοιποι Γεωργιανοί έβρισκαν τρόπους προϊόντος του χρόνου να απειλούν.

Μόλις μάλιστα η άμυνα της Γεωργίας επικεντρώθηκε αποκλειστικά στην αντιμετώπιση των πολλών ποσταρισμάτων, που έκαναν οι Έλληνες διεθνείς, στέλνοντας παντού βοήθειες και αφήνοντας το περιφερειακό σουτ, η διαφορά χάθηκε πολύ γρήγορα. Διότι οι παίκτες της ελληνικής ομάδας ήταν πολύ άστοχοι στα σουτ τριών πόντων και έμοιαζαν να μην έχουν εναλλακτικό επιθετικό πλάνο.

Πηγή: filathlos.gr