ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ: Μια ζωή για να γνωρίσεις

Συγγραφέας
Σε αυτή τη ζωή, έχεις μια ζωή να γνωρίσεις!
Όμως για να τη γνωρίσεις, θα πρέπει να μην μπερδεύεσαι από τα ρούχα που θα φοράει. Τα ρούχα, είναι απλά ενδύματα με τα οποία σου παρουσιάζεται αλλάζοντάς τα κατά καιρούς.
Έχεις να γνωρίσεις το ένδυμα του πόνου. Ναι, υπάρχουν καταστάσεις στη ζωή που πονάνε, δεν είναι όμως αυτό η ζωή. Όσο πιο πολύ θα πιστεύεις στο ένδυμα, τόσο πιο σφιχτά αυτό θα τυλίγεται γύρω σου και θα ταυτίζεις τον πόνο με τη ζωή, ενώ είναι μόνο μια κατάσταση. Ο πόνος θρέφεται από τον εγωισμό, ο οποίος μεγεθύνει τις καταστάσεις, ενώ εξαλείφεται με τη συνειδητότητα.
Έχεις να γνωρίσεις στιγμές που θα σου προσφέρουν χαρά. Και πάλι μια κατάσταση της ζωής είναι αυτό, και όχι η ζωή. Αν τραβήξουμε τις στιγμές αυτές, τότε θα ανακαλύψεις ότι η χαρά σου εξαρτιόταν από ένα εποχιακό ένδυμα, το οποίο πολύ εύκολα μπορεί να πεταχτεί. Οι εξωτερικές καταστάσεις, είναι εκφάνσεις της ζωής, όχι όμως η ζωή η ίδια.
Έχεις να γνωρίσεις το ένδυμα της αγάπης. Γιατί είναι ένδυμα; Για σκέψου αλήθεια και πες μου, αν το υποκείμενο της αγάπης σου δεν ανταποκριθεί στις προσδοκίες σου, πόση αγάπη θα παραμείνει μέσα σε αυτούς του τρομερούς καυγάδες που επακολουθούν σε όλες τις σχέσεις μετά τον πρώτο καιρό;
Έχεις να γνωρίσεις το ένδυμα της επιτυχίας και της αναγνώρισης. Αυτό και αν είναι απατηλό ένδυμα! Αν αλλάξει ο τροχός –και αλλάζει συχνά– που είσαι εσύ; Τι σου μένει να φορέσεις τότε; Πόσο θα έχεις ταυτιστεί με αυτό το ένδυμα ώστε θα θεωρείς μετά τον εαυτό σου γυμνό;
Έχεις να φορέσεις χιλιάδες ενδύματα. Όμως όπως ο φτωχός από τον πλούσιο διαφέρουν μόνο από τα ρούχα που φοράνε, και στην πραγματικότητα έχουν την ίδια ζωή να γνωρίσουν, μην μπερδεύεσαι από την εμφάνιση των καταστάσεων της ζωής σου ώστε να θεωρείς ότι αυτό είναι η ζωή.
Βγάζοντας όλα αυτά τα ρούχα που σε ντύνουν οι καταστάσεις της ζωής, θα μείνεις μικρός και γυμνός, όπως τότε που ήξερες τη ζωή και την απολάμβανες. Τότε που τον περισσότερο χρόνο σου γελούσες με τα πάντα, δεν προσκολλιόσουν σε τίποτα, αναγνώριζες στα πάντα μια θεϊκή καταγωγή και ήθελες μόνο να τα ανακαλύψεις, δεν είχες θυμό επειδή δεν τον αναγνώριζες σαν συναίσθημα, δεν είχες φόβο επειδή ακόμα δεν τον είχες εκπαιδευτεί, σκορπούσες μόνο αγαθή αγάπη γιατί ήσουν δεμένος με την πηγή σου και ζούσες μέσα σε πλήρη ενσυναίσθηση και συνειδητότητα χωρίς καμία αίσθηση για το χτες ή για το αύριο. Τότε που το ένδυμά σου ήταν μόνο η ζωή η ίδια.