Παρά το πλεονέκτημα που του έδινε το σκορ (3-1) του ματς της Τούμπας, ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε!

Άξιος της μοίρας του ο ΠΑΟΚ στη Σουηδία και ντροπιαστικός αποκλεισμός από τη «Σταχτοπούτα» της φετινής διοργάνωσης (έχουν αποκλείσει και τη Γαλατασαράι), Έστερσουντ, η οποία έχει μπατζετ δέκα φορές (και βάλε) μικρότερο από τους Θεσσαλονικείς.

Με νοοτροπία μικρής ομάδας, που ήθελε απλά να καθίσει στο 3-1 του πρώτου ματς της Τούμπας και χωρίς να κυνηγήσει ποτέ ένα εκτός έδρας γκολ, τιμωρήθηκε από το ενθουσιώδες σύνολο του Γκρέιαμ Πότερ, καθώς μέσα σε έξι λεπτά δέχθηκε δύο γκολ από τον Γκόντορ.

Στο 71′ ο Γκόντος (που ενδεχομένως να ήταν σε θέση οφσάιντ, αλλά δεν υπάρχει διαφωτιστικό ριπλέι) άλλαξε την πορεία της μπάλας σε σουτ του Έντουαρντς, νικώντας τον Ρέι, ενώ στο 77′ ο ίδιος παίκτης με πολύ ωραίο ευθύβολο σουτ, νίκησε για δεύτερη φορά τον Αργεντινό για το 2-0, που χάρισε τελικά και την πρόκριση στην ομάδα του.

Ενδεικτικό του πόσο εκτός κλίματος του αγώνα ήταν ο ΠΑΟΚ, ήταν ότι η μοναδική ουσιαστική επιθετική ενέργεια από παίκτη του Δικεφάλου προήλθε στο 94′ από τον Λημνιό, που κέρδισε το φάουλ από το οποίο δημιουργήθηκε η μοναδική καλή ευκαιρία σε όλο το ματς. Πρωταγωνιστής ήταν ο Μάτος, που με κεφαλιά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Οι συνθέσεις:

Έστερσουντ (Γκρέιαμ Πότερ): Κεϊτά, Πέτερσον, Παπαγιαννόπουλος, Χόπκατ, Άιες, Έντουαρτς, Σόμι (60′ Σεμά), Μπασιρού, Νούρι, Μουκίμπι (67′ Γουίντγκριν), Γκόντος.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς, Σάκχοφ, Τσίμιροτ (81′ Κουλούρης), Μπίσεσβαρ (60′ Ενρίκε), Μακ (86′ Λημνιός), Τζάλμα, Πρίγιοβιτς.

Η ΑΕΚ ισοπέδωσε με σκορ 3-0 την άτυχη Κλαμπ Μπριζ στο ΟΑΚΑ.

Με ένα απίστευτο ξέσπασμα, η ΑΕΚ έκρυψε κατά διαστήματα την μπάλα και ισοπέδωσε με σκορ 3-0 την άτυχη Κλαμπ Μπριζ στο ΟΑΚΑ.
Χάρη στο γκολ του Χριστοδουλόπουλου που άνοιξε τον δρόμο και δυο τέρματα του εκπληκτικού Σιμόες (που κέρδισε και το πέναλτι για το πρώτο) οι «κιτρινόμαυροι» επέστρεψαν με εντυπωσιακό τρόπο στους ομίλους του Europa League.

Στο 26’ ήρθε η στιγμή που όλοι περίμεναν, το γκολ. Επειτα από πάσα του Κλωναρίδη, ο Σιμόες πρόλαβε την έξοδο του Χόρβαθ κι εκείνος τον ανέτρεψε στην έξοδο, με τον Μανθάνο, ο οποίος ανέχτηκε το σκληρό παιχνίδι των Βέλγων (ιδιαίτερα του Παλάτσιος) να δίνει την εσχάτη των ποινών, την οποία μετουσίωσε σε γκολ ο Λάζαρος.

Η μοναδική αξιόλογη στιγμή που κατάφεραν να κάνουν οι Βέλγοι ήταν το σουτ του Ντιαμπί στο 48’, το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά ο Ανέστης.

Oσο περνούσαν τα λεπτά και οι Βέλγοι δεν μπορούσαν να μειώσουν τόσο η ανέβαινε η ΑΕΚ, η οποία με τις αλλαγές (Γιόχανσον, Αλμέιδα και Γκάλο) ισχυροποιήθηκε ακόμα περισσότερο στο κέντρο. Η «Eνωση» έφτιαξε δύο ευκαιρίες με δημιουργό τον Αλμέιδα, αλλά Γιόχανσον (72’) και Γαλανόπουλος (77’) δεν κατάφεραν να τη μετουσιώσουν σε ένα τρίτο τέρμα. Μάλιστα ο Πορτογάλος σκόραρε στο 80’ με το κεφάλι, αλλά ήταν σε εμφανή θέση οφσάιντ, γι’αυτό το γκολ δεν μέτρησε.

Το 3-0 διαμόρφωσε ο Αντρέ Σιμόες! Στις καθυστερήσεις ο Μάνταλος έβγαλε με κεφαλιά τον Πορτογάλο φάτσα με το τέρμα κι αυτός με διπλή προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα! Eτσι η ΑΕΚ επέστρεψε μετά από 6 χρόνια στους ομίλους του Europa League, με τον κόσμο να ζητά στο τέλος μεταγραφή τον Σέρχιο Αραούχο.
ΑΕΚ (Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Λόπες (60’ Γιόχανσον), Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Κλωναρίδης (67’ Αλμέιδα), Χριστοδουλόπουλος (78’ Γκάλο).
ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ (Λέκο): Χόρβαθ, Παλάσιος (46’ Ρεφαέλοφ), Eνχελς, Ντένσβιλ, Βόρμερ, Νακαμπά, Βανάκεν, Ντε Μποκ, Ντιαμπί, Βόσεν (46’ Κουλς), Ντένις (57’ Λιμπόμπ).