Τσίπρας: Βάζουμε τις βάσεις για να ανατρέψουμε τον εργασιακό μεσαίωνα

Αθήνα.- Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να βάλει τις βάσεις για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, που θα προστατεύει τις εργασιακές σχέσεις και δεν θα έχει καμία σχέση με τον εργασιακό μεσαίωνα που επιβλήθηκε στη χώρα, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στους εργαζόμενους της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος το πρωί της Τρίτης.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι στην Παπαστράτος είναι τυχεροί καθώς πρόκειται για μια υγιή επιχείρηση. «Τέτοιες παραγωγικές επενδύσεις σαν τη δική σας έχει ανάγκη η χώρα» επισήμανε ο κ. Τσίπρας.

Η δική σας επένδυση σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα, σημείωσε ο πρωθυπουργός για την Παπαστράτος, είναι «ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία».

Συνδέοντας το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης, με την έξοδο στις αγορές και την διευκόλυνση των επιχειρήσεων να χρηματοδοτηθούν, τόνισε ότι από όλα τα στοιχεία φαίνεται ότι οι επενδυτές εμπιστεύονται όλο και περισσότερο τη χώρα.

Ο ίδιος τόνισε επιπλέον ότι η δέσμευση των εταίρων σε έναν αλγόριθμο για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους διαμορφώνει προοπτικές που έχουν χαιρετίσει οι επενδυτές ανά τον κόσμο και εντός χώρας. «Πλέον διαμορφώνονται οι συνθήκες ώστε η χώρα να γίνει ένας ελληνιστικός επενδυτικός τόπος».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο ζήτημα της προστασίας των εργασιακών σχέσεων, λέγοντας ότι δεν μπορεί να παραχθεί ποιοτικό προϊόν αν δεν διασφαλιστούν πρωτίστως οι εργαζόμενοι.

Προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτός ο εργασιακός μεσαίωνας που έχει επιβληθεί στη χώρα είναι το σωστό μοντέλο, είπε και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση βάζει τις βάσεις για να ανατρέψει το εργασιακό μοντέλο που υπάρχει.

Στο σημείο αυτό ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που προωθείται για ψήφιση, μόλις η Βουλή ανοίξει ξανά.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση θέλει ένα σωστό μοντέλο επιχειρηματικότητας, υγιούς και όχι κρατικοδίαιτης.

Υπογράμμισε ότι οι φόροι θα μειωθούν μετά την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 και αφού θα έχει εξασφαλιστεί δημοσιονομικός χώρος. Σημείωσε, δε, ότι φέτος η ανάπτυξη θα κλείσει κοντά στο 2%.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στα εργαλεία που προωθεί η κυβέρνηση ώστε η χώρα να επιστρέψει στην ανάπτυξη, όπως είναι η αναπτυξιακή τράπεζα, ο εξωδικαστικός συμβιβασμός, η μείωση της γραφειοκρατίας και το φιλικό κλίμα για τις επενδύσεις.

Θέλουμε η Ελλάδα να αλλάξει σελίδα, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει από τη μία μέρα στην άλλη· πρέπει να πιστέψουμε στις δυνατότητές μας και στις δυνάμεις μας και χρειάζεται σκληρή δουλειά, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

in.gr

 (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )