ΟΗΕ: Η ελευθερία του Τύπου δέχεται επίθεση από τον Τραμπ

Νέα Υόρκη.- Σφοδρό κατηγορώ κατά του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε την Τετάρτη ο επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

«Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποτελεί απειλή για την ελευθερία του Τύπου στις ΗΠΑ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ύπατος Αρμοστής Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, Ζάιντ Ραάντ Αλ Χουσέιν.

«Η ελευθερία του Τύπου δέχεται επίθεση από τον Τραμπ» πρόσθεσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, o υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΟΗΕ. Τόνισε δε ότι «η ελευθερία του Τύπου αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο του αμερικανικού συντάγματος».

Ο αμερικανός πρόεδρος έχει συχνά καταφερθεί κατά αμερικανικών ΜΜΕ, και δημοσιογράφων ονομαστικά, κάνοντας λόγο για «ψεύτικα νέα». Έχει αποκλείσει γνωστά ειδησεογραφικά δίκτυα από την ενημέρωση που κάνει, ή έχει αρνηθεί να δεχθεί ερωτήσεις.

Ζάιντ Ραάντ Αλ Χουσέιν

Σημειώνεται ότι πρίγκιπας Ζάιντ, Ιορδανικής καταγωγής, έχει επικρίνει τον Ντόναλντ Τραμπ και παλαιότερα, χαρακτηρίζοντάς τον ως «τραγικά ανεύθυνο» όταν είχε θέσει το θέμα απαγόρευσης εισόδου των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ ως υποψήφιος για την προεδρία.

«Ο υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για την προεδρία ήταν τραγικά ανεύθυνος και έπεσε στην παγίδα της υποστήριξης των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους με την πρότασή του να απαγορευτεί η είσοδος μουσουλμάνων στις Ηνωμένες Πολιτείες» είχε δηλώσει.

Πηγή: skai.gr