Η “δική” μας Μαρία Μενούνος μιλά για την περιπέτεια της υγείας της και δηλώνει ευτυχής

Νέα Υόρκη.- .  Έχουν περάσει σχεδόν δύο μήνες από όταν η  ελληνικής καταγωγής παρουσιάστρια Maria Menounos  αποκάλυψε στο περιοδικό People πως έχει διαγνωστεί με  όγκο στον εγκέφαλο  . Παρά το γεγονός ότι το 99.9% του καλοήθη όγκου αφαιρέθηκε κατά τη χειρουργική επέμβαση, ακόμα αντιμετωπίζει τις παρενέργειες. «Βελτιώνονται, κάθε εβδομάδα βλέπεις διαφορές» σχολίασε η Menounos στην πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη μετά την εγχείρηση.

Η επέμβαση που της έγινε επηρέασε το τρίδυμο νεύρο, το οποίο ελέγχει την κίνηση στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να φάει από τα δεξιά, ενώ συχνά ζαλίζεται όταν κουνάει το κεφάλι της. Παρόλα αυτά, η ελληνικής καταγωγής Αμερικανίδα παρουσιάστρια και ηθοποιός δήλωσε στην Savannah Guthrie     πως νιώθει «τυχερή» που μπορεί και λειτουργεί, που είναι «σχεδόν κανονική» και δεν έχει καρκίνο.

Η παρουσιάστρια διαγνώστηκε με τον όγκο τον περασμένο Φεβρουάριο, μετά από προβλήματα που άρχισε να αντιμετωπίζει στηδουλειά της. Όπως εξήγησε στο People, άρχισε να ζαλίζεται και να έχει πονοκεφάλους, ενώ δυσκολευόταν να μιλήσει και να διαβάσει το teleprompter. Η μαγνητική τομογραφία που της έγινε έδειξε ότι έχει ένα  μηνιγγίωμα στο εγκέφαλο  στο μέγεθος μπάλας του γκολφ, το οποίο πίεζε τα νεύρα του προσώπου της. Η  7ωρη χειρουργική επέμβαση  πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιουνίου, ανήμερα των γενεθλίων της.

Όταν ρωτήθηκε από την Guthrie τι έχει αλλάξει μετά την περιπέτειάτης, η Menounos απάντησε πως βλέπει τα πράγματα «διαφορετικά» τώρα. Όπως εξήγησε,  έχει γίνει πιο ήρεμη   – κάτι το οποίο έχει προκαλέσει ιδιαίτερη εντύπωση στην οικογένεια της – τονίζοντας παράλληλα πως ο διαλογισμός βοηθάει     στηδιατήρηση της απαραίτητης ηρεμίας. Ο χρόνος και η ηρεμία που είχε στηδιάθεσήτης της επέτρεψαν να αναθεωρήσει τα πάντα και να αποκτήσει μια πιο θετική διάθεση για τη ζωή. «Νομίζω πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Όλοι θα περάσουμε δύσκολες στιγμές     στηζωή μας. Είναι το πώς ανταποκρινόμαστε, πώς αντιδρούμε, πώς αλλάζουμε για να δούμε το καλό. Γιατί  από κάθε κακό πράγμα γεννιέται κάτι καλό   εάν το δεις, εάν ανοίξεις το μυαλό σου» είπε στην εκπομπή η Menounos.

Αναφορικά με την περίπτωση της μητέρας της, Litsa, η οποία αντιμετωπίζει καρκίνο τετάρτου σταδίου     στον εγκέφαλο, η Menounos εξήγησε πως βρίσκεται μεν σε σταθερή κατάσταση, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να περάσει. Παράλληλα, η Menounos υπογράμμισε πως η εμπειρία είναι ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένη. Πρόσφατα μάλιστα γιόρτασε με την οικογένειά της την επέτειο της διάγνωσης της μητέρας της. «Το ονομάσαμε πάρτι εορτασμού της ζωής και περάσαμε πάρα πολύ καλά» συμπλήρωσε η παρουσιάστρια.

Πλάι της στάθηκε ο αρραβωνιαστικός της,  Keven Undergaro  , τον οποίο χαρακτήρισε απίστευτο. «Όχι μόνο με φρόντισε, αλλά με βοηθά να προσέχω την μητέρα και τον πατέρα μου και να μας κρατάει όλους δυνατούς» είπε στησυνέντευξή της η Menounos. «Είναι αστείο γιατί, όταν τον πρωτογνώρισα, νομίζω την τρίτη μέρα, μου έλεγε πως είχε βοηθήσει τον πατέρα του με τον καρκίνο. Σκέφτηκα πως αφού φροντίζει την υγεία του πατέρα του, είναι ο άνθρωπος μου» ανέφερε η Menounos, για να καταλήξει πως έχει κάνει όλα όσα θα μπορούσα να ονειρευτεί.

Πηγή:msn.com

Φωτογραφία:© clickatlife.gr