Σειρά αντιδράσεων στο άρθρο Τσίπρα και στο «φάντασμα» Παπανδρέου

Αθήνα.- Αλυσιδωτές αντιδράσεις προκαλεί το άρθρο του Αλέξη Τσίπρα, με το οποίο επιχειρεί έμμεση ταύτιση με τον Ανδρέα Παπανδρέου, με αφορμή την 3η Σεπτεμβρίου, ημέρα ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Τσίπρας μάλιστα εμφανίζει το ΣΥΡΙΖΑ ως συνέχεια της πρώτης τετραετίας του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου!

«Ο κ. Τσίπρας στο παρελθόν έκανε την αγιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Τώρα του Ανδρέα Παπανδρέου. Ίσως του χρόνου κάνει του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Μονίμως ψαρεύει σε θολά νερά γυρνώντας στο παρελθόν γιατί εκείνος έχει υποσκάψει το παρόν και το μέλλον της χώρας», αναφέρει σε ανάρτηση του στο facebook, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας σημερινό άρθρο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
«Δεν τον ακολουθούμε στη βουτιά στο χθες. Με ενδιαφέρει πως θα είναι η Ελλάδα του 2030, όχι πως ήταν η Ελλάδα του 1980. Και κάτι τελευταίο για όσους έχουν ιστορικές αναζητήσεις. Ο Μαρξ είχε μάλλον δίκιο όταν έλεγε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα», καταλήγει στην ανάρτησή του ο κ. Μητσοτάκης.

Για ύβρη εκ μέρους του κ. Τσίπρα έκανε λόγο η Φώφη Γεννηματά, σημειώνοντας ότι ο πανικός του κ. Τσίπρα μπροστά στην αναμόρφωση της κεντροαριστεράς τον οδηγεί στο να εκτίθεται περισσότερο. «Την λαϊκή καταδίκη όμως δεν θα την γλυτώσει», σημειώνει.

Η οξύτατη αντίδραση της κ. Γεννηματά «κρύβει» το πολιτικό «άγχος» της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Ο κ. Φλαμπουράρης αρνήθηκε ότι με το σημερινό άρθρο του ο πρωθυπουργός επιχειρεί να ταυτιστεί με τον Ανδρέα Παπανδρέου – ο οποίος ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτεμβρίου του 1974. Υποστήριξε ότι στόχος του κ. Τσίπρα είναι απλώς να προσελκύσει όλο τον κόσμο που «συμφωνεί ή περίπου συμφωνεί» με τον ΣΥΡΙΖΑ.

ο υπουργός Επικρατείας προσέθεσε ότι κανείς δεν είχε κατηγορήσει τον Ανδρέα Παπανδρέου για «λαθρεμπόριο» του Συντάγματος, όταν επέλεξε την 3η Σεπτεμβρίου – επέτειο του κινήματος κατά του βασιλιά Όθωνα – για την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.

«Γιατί ενοχλεί το άρθρο του πρωθυπουργού;» διερωτήθηκε  ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, που παλαιότερα ήταν βουλευτής ΠΑΣΟΚ.

Επέκρινε τη Φώφη Γεννηματά, λέγοντας ότι ήταν λάθος η παρέμβαση της στο άρθρο του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με τον κ Κουρουμπλή, «αν ήταν ο Ανδρέας η Ελλάδα δεν θα είχε μπει σε αυτή την περιπέτεια».

Ο Αλέξης Τσίπρας καπηλεύεται τον Ανδρέα Παπανδρέου γιατί τον έχει πιάσει η αγωνία και έχει χάσει τον ύπνο του από τις κινήσεις που γίνονται στην κεντροαριστερά, είπε στο ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης.