Θα συνοδεύσουν τον Μακρόν, θα επενδύσουν όμως;

Αθήνα.- Γνωστά ονόματα του ελληνικού επιχειρείν περιλαμβάνονται μεταξύ των προσκεκλημένων στο οικονομικό φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Παρασκευής στην Αθήνα, παρουσία του Γάλλου προέδρου Μανουέλ Μακρόν.

Όπως προκύπτει από τη σχετική λίστα, οι 44 που έχουν προσκληθεί, εκπροσωπούν σχεδόν όλο το φάσμα της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας.

Τόσο κατά τη διάρκεια του φόρουμ, όσο και αργότερα, οι Ελληνες επιχειρηματίες θα έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τους Γάλλους CEOs, που θα συνοδεύουν τον Γάλλο πρόεδρο στην επίσκεψη του.

Στη γαλλική αποστολή εκπροσωπούνται ορισμένες από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές, διεθνώς, από το χώρο της ενέργειας έως τον χώρο της αεροδιαστημικής. Το γαλλικό προεδρικό μέγαρο επιθυμεί να δείξει και εμπράκτως ότι στηρίζει την Ελλάδα και θέλει να το κάνει μέσω της προώθησης επενδυτικών προγραμμάτων στη χώρα μας. Πόσες πιθανότητες έχει να συμβεί κάτι τέτοιο;

Με βάση την έως τώρα εμπειρία, μικρές. Κι αυτό γιατί με εξαίρεση αυτές που είναι ήδη τοποθετημένες, όπως, για παράδειγμα, η Total, οι άλλες πολύ δύσκολα θα βρουν χώρο και δυνατότητες για να αξιοποιήσουν τυχόν ευκαιρίες. Γι’ αυτό και θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να φανεί ποια θα είναι η ανταπόκριση και από ελληνικής πλευράς.

Προκειμένου να υπάρχει μια εικόνα του μεγέθους των γαλλικών επιχειρήσεων που θα εκπροσωπηθούν στην αποστολή, να αναφέρουμε, μεταξύ άλλων, τα ονόματα των Sanofi, Edf, Soufflet, Alsthom, Avril, BPCE, Biocodex, Vinci, UP, Trigano, Airbus, BPI, Suez, Thales, L’Oreal και άλλες.

in.gr

Φωτογραφία: ΑΠΕ