Στήριξη Μακρόν στην αντιπολίτευση της Βενεζουέλας

Παρίσι.- Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουελ Μακρον υποδέχθηκε χθες στο Παρίσι πρόεδρο του κοινοβουλίου της Βενεζουέλας, του μοναδικού θεσμού που παραμένει υπό τον έλεγχο της αντιπολίτευσης και πολίτικο αντίπαλο του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

Ο γάλλος πρόεδρος «μας εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του στην εθνοσυνέλευση την οποία εκπροσωπούμε», δήλωσε ο Χούλιο Μπόρχες μετά τη συνάντηση.

Σημείωσε ότι η ανησυχία που εκφράζεται στο εξωτερικό για την κατάσταση στη Βενεζουέλα είναι «εντυπωσιακή». «Από τοπικό και περιφερειακό πρόβλημα έχει μετατραπεί πλέον σε παγκόσμιο πρόβλημα», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας, ο Εμανουέλ Μακρόν «καταδίκασε τα μέτρα καταστολής που έχουν ληφθεί εναντίον της αντιπολίτευσης» και επέμεινε στην «προσήλωσή του στο κράτος του δικαίου» και σε μία «ορθή δημοκρατική διαδικασία» στη Βενεζουέλα.

Ο Μακρόν πρόσφατα επέκρινε τον κ. Μαδούρο, στον απόηχο των τετράμηνων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που στοίχιζαν τη ζωή σε τουλάχιστον 125 ανθρώπους.

Η Βενεζουέλα κυβερνάται από μία «δικτατορία που προσπαθεί να επιβιώσει», είχε πει την περασμένη εβδομάδα ο γάλλος πρόεδρος.

Πηγή: skai.gr

Φωτογραφία:Ο Χούλιο Μπόρχες στο Ελιζέ (AP Photo/Thibault Camus)