Ταξιδιωτική οδηγία της Άγκυρας για τη Γερμανία!

Άγκυρα.- Ταξιδιωτική οδηγία στους Τούρκους πολίτες εξέδωσε το Σάββατο η Άγκυρα, συνιστώντας τους προσοχή για τα ταξίδια τους στην Γερμανία. Είχε προηγηθεί ανακοίνωση και κατά της Αυστρίας στη οποία η τουρκική κυβέρνηση υπενθύμιζε με νόημα το ζήτημα του μεταναστευτικού που ανησυχεί ιδιαίτερα την Ευρώπη.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών υποστηρίζει ότι λόγω των δηλώσεων των Γερμανών πολιτικών κατά του Ταγίπ Ερντογάν υπάρχει έξαρση του «αντιτουρκικού αισθήματος» πριν από την διεξαγωγή των γερμανικών εκλογών, στις 24 Σεπτεμβρίου.

«Η εκστρατεία της πολιτικής ηγεσίας στην Γερμανία είναι βασισμένη στο αντιτουρκικό αίσθημα κι εμποδίζει την είσοδο της χώρας μας στην ΕΕ. Η πολιτική ατμόσφαιρα…, έχει επηρεαστεί από την ακροδεξιά και ρατσιστική ρητορική μερικές φορές» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Η ταξιδιωτική οδηγία, αναμένεται να προκαλέσει νέα ένταση στις σχέσεις των δύο Νατοϊκών συμμάχων, μετά την επιδείνωση των διμερών σχέσεων που ακολούθησε το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του προέδρου Ερντογάν πέρσι το καλοκαίρι.

«Θα θέλαμε να καλέσουμε τους πολιτικούς, οι οποίοι επεδίωξαν τη συνεργασία της Τουρκίας για να σώσουν την ΕΕ από ένα μεγάλο χάος κατά τη διάρκεια της μεταναστευτικής κρίσης, να μην χειραγωγούν τις σχέσεις με την Τουρκία για λαϊκίστικους λόγους. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό όχι μόνο για το μέλλον των διμερών σχέσεών μας, αλλά και για τις πολιτικές ευθύνες τους έναντι των πολιτών τους, μεταξύ των οποίων υπάρχουν πολίτες τουρκικής καταγωγής» είχε αναφέρει εξάλλου η Άγκυρα σε προηγούμενη ανακοίνωσή της.

Πηγή:Skai.gr