Κουρουμπλής: Ηταν ένα λογοπαίγνιο τα περί παραίτησής μου

Σε… διευκρινίσεις για την παραίτησή του, που είναι στη διάθεση του πρωθυπουργού, προχώρησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος είπε ότι επρόκειτο για ένα λογοπαίγνιο.

«’Ηταν ένα λογοπαίγνιο. Είπα ότι κάθε μέρα είναι η παραίτησή μου στη διάθεση του πρωθυπουργού, διότι έχω όλα μου τα χρόνια αγωνιστεί γι’ αυτό το δικαίωμα του πρωθυπουργού: δηλαδή να έχει κάθε μέρα τις παραιτήσεις όλων των υπουργών στα χέρια του», είπε ο κ. Κουρουμπλής, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο υπουργός Ναυτιλίας μίλησε νωρίτερα σήμερα στον ραδιοσταθμό Παραπολιτικά FM για την περιβαλλοντική καταστροφή μετά τη βύθιση του μικρού δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ».

«Η κατάσταση δείχνει να εξομαλύνεται. Ήδη σε σχέση με χθες, σήμερα υπάρχει διαφορά. Χωρίς υπερβολές, η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουμπλής.

Όπως ενημέρωσε, έχουν επιστρατευθεί τρεις εξειδικευμένες εταιρείες και καταβάλλονται προσπάθειες για να αντιμετωπιστεί η ρύπανση.

Τέλος, δήλωσε ότι η στεγανοποίηση του «Αγία Ζώνη ΙΙ» έχει επιτευχθεί σε ποσοστό 99% και αναφερόμενος στις καταγγελίες ότι δεν τηρήθηκαν οι κανόνες ασφαλείας στο δεξαμενόπλοιο, σημείωσε ότι «όλα ελέγχονται».

Ο κ. Κουρουμπλής έκανε σήμερα το πρωί -4 ημέρες μετά το δραματικό συμβάν- αυτοψία στις πληγείσες περιοχές, επιβαίνοντας σε σκάφος του λιμενικού σώματος.

Μαξίμου: Κανένα θέμα με Κουρουμπλή

Την ίδια ώρα, από το Μέγαρο Μαξίμου διευκρίνιζαν ότι δεν τίθεται κανένα θέμα με τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή και δεν υπάρχει θέμα παραίτησης.

πηγή:iefimerida.gr