Τρομοκρατική επίθεση στο μετρό του Λονδίνου – Τραυματίστηκαν 22 άτομα

Τελευταία Δημοσίευση 2:17 μ.μ.

Λονδίνο.-Μικρή έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σημειώθηκε σε βαγόνι του μετρό στον σταθμό Parsons Green του δυτικού Λονδίνου. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις από την έκρηξη τραυματίστηκαν 22 άτομα. Το περιστατικό χειρίζεται η αντιτρομοκρατική. Έκτακτη συσκεψη της ομάδας ασφαλείας Cobra στις 15:00 (ώρα Ελλάδας), υπό την βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέσα Μέι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η έκρηξη οφείλεται σε αυτοσχέδιο μηχανισμό, που -σύμφωνα με το BBC- περιελάμβανε ωρολογιακό μηχανισμό.

Οι αρχές διέκοψαν την κυκλοφορία των συρμών ανάμεσα στους σταθμούς Earls Court και Wimbledon και στο σημείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή ένοπλοι αστυνομικοί, πυροσβέστες, καθώς και διασώστες με ασθενοφόρα.

Οι 22 τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία και κανένας δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο για τη ζωή του. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι περισσότεροι έχουν εγκαύματα στο πρόσωπο, ενώ το Skynews μεταδίδει ότι υπάρχουν και παιδιά μεταξύ των τραυματιών.

πρώτη δημοσίευση: 11:08.- Όπως μεταδίδουν βρετανικά μέσα έκρηξη έλαβε χώρα σε συρμό του μετρό στο Πάρσονς Γκριν στο Δυτικό Λονδίνο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν αρκετοί τραυματίες ενώ τα πρώτα στοιχεία από τις αρχές αναφέρουν πως η έκρηξη έχει προκληθεί από εμπρηστικό μηχανισμό.

Αυτόπτες μάρτυρες σημειώνουν πως τουλάχιστον 5 άτομα έχουν τραυματιστεί. Στο σημείο σπεύδουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενώ έχει διακοπή η κυκλοφορία και στις δυο κατευθύνσεις των συρμών.