Συρία: Σφίγγει ο κλοιός για τους τζιχαντιστές της Ντέιρ Εζό

Ντειρ Εζόρ.- Σφίγγει ο κλοιός γύρω από του τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στην πόλη Ντειρ Εζόρ καθώς οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος, με την υποστήριξη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, κατάφεραν σήμερα σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας να περάσουν τον ποταμό Ευφράτη.

Τώρα το συριακό καθεστώς θα μπορέσει να επεκτείνει τις επιχειρήσεις του και στην ανατολική όχθη του ποταμού, όπου η αραβοκουρδική συμμαχία, που στηρίζεται από τις ΗΠΑ, έχει ξεκινήσει ξεχωριστή επιχείρηση εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Οι τζιχαντιστές που βρίσκονται στην πόλη Ντέιρ Εζόρ πολιορκούνται από τα βόρεια, τα δυτικά και τα νότια. Περνώντας τον Ευφράτη, ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του θα επεκτείνουν την πολιορκία και από την ανατολική πλευρά.

Οι Ρώσοι προσθέτουν ότι ο συριακός στρατός εκδίωξε τους τζιχαντιστές από πολλά χωριά στη δυτική όχθη του Ευφράτη και συνεχίζει την επέλασή του προς το ανατολικό κομμάτι.

Οι τζιχαντιστές δεν μπορούν εύκολα να φύγουν από την πόλη μέσω του ποταμού, καθώς η συριακή και η ρωσική αεροπορία στοχεύουν όσους προσπαθούν να τον διασχίσουν σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το οποίο προσθέτει ότι για να ολοκληρωθεί η πολιορκία το καθεστώς θα πρέπει να θέσει ακόμη υπό τον έλεγχό του πολλά χωριά στην ανατολική όχθη.

Εν τω μεταξύ σήμερα, όπως αναφέρει το επίσημο συριακό πρακτορείο SANA, τέθηκε ξανά σε λειτουργία το στρατιωτικό αεροδρόμιο στα νότια της πόλης Ντέιρ Εζόρ.