Τρεις τραυματίες στα επεισόδια στην συγκέντρωση για τον Παύλο Φύσσα

Αθήνα.- Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν στην συγκέντρωση για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Σε «πεδίο μάχης» μετατράπηκαν οι δρόμοι γύρω από το λιμάνι του Πειραιά, ενώ από το μένος των κουκουλοφόρων δεν γλίτωσαν ούτε δημοσιογράφοι, αφού σημειώθηκε επίθεση στο συνεργείο του ANT1 με έναν τραυματία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr συνολικά υπήρξαν τρεις τραυματίες, μαζί με αυτόν από το συνεργείο του ANT1, και στον χώρο μετέβησαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για να τους παραλάβουν.

Ο ένας από αυτούς αντιμετώπισε αναπνευστικά προβλήματα από τα χημικά και κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Όσο για τον δεύτερο τραυματία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ πρόκειται για κάτοικο της περιοχής.

Συγκεκριμένα οι αντιεξουσιαστές έστηναν οδοφράγματα και πετούσαν μολότοφ στα στενά, μεταξύ των οποίων και σε αυτά που είναι οι εργατικές κατοικίες. Ο ένοικος μιας εξ΄αυτών ήρθε σε έντονη λεκτική αντιπαράθεση μαζί τους, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο χέρι και στο πόδι.

Πρόκειται για ομάδα αντιεξουσιαστών που έχει στήσει οδοφράγματα σε δρόμους γύρω από το λιμάνι. Πετούν χημικά προς τις αστυνομικές δυνάμεις, με τις τελευταίες να κάνουν εκτεταμένη χρήση χημικών.

Ωστόσο οι κουκουλοφόροι όπως φαίνεται δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς εισέβαλαν σε μια καφετέρια της περιοχής, και αφού διέλυσαν τα πάντα έκαναν «πλιάτσικο» παίρνοντας ότι είχε η ταμειακή μηχανή αλλά και άλλα αντικείμενα.

Στην περιοχή σπεύσει η πυροσβεστική καθώς υπάρχουν πολλές φωτιές σε κάδους.

Επεισόδια και στο Κερατσίνι

Επεισόδια σημειώθηκαν ωστόσο και νωρίτερα στην πορεία για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι. Άτομα από το μπλοκ των αντιεξουσιαστών πέταξαν πέτρες στους αστυνομικούς και αυτοί απάντησαν με χημικά. Όπως φαίνεται ωστόσο τις φωτογραφίες στην συνέχεια ενεπλάκησαν και μέλη αριστεριστικών οργανώσεων

Στη συνέχεια το «μπλοκ» των αντιεξουσιαστών αποχώρησε από την πορεία, και περνώντας μπροστά από το Ληξιαρχείο της περιοχής το έσπασαν!

Πραγματοποίησαν δική τους πορεία καταλήγοντας εκεί απ’ όπου ξεκίνησαν, στο μνημείο δηλαδή του Παύλου Φύσσα, και κατά τη συνήθη τους πρακτική πέταξαν μια μολότοφ που σημαίνει και τη λήξη της συγκέντρωσης χωρίς να έχει κάποιο συγκεκριμένο στόχο.

Η ανακοίνωση της οικογένειας

«Σκοπός μας είναι όσο η δίκη μπαίνει στην τελική ευθεία να αποτελέσει κομβικό σημείο συσπείρωσης για δράση σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα, με έμπρακτη στήριξη και μαζική παρουσία του κόσμου στις συνεδριάσεις, ώστε να καταστήσουμε σαφές ότι η συνολική καταδίκη των φασιστών θεωρείται μονόδρομος» αναφέρει ανακοίνωση με δήλωση της οικογένειας Φύσσα.

Τέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο καθ’ ομολογίαν δράστης Γιώργος Ρουπακιάς βρίσκεται ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

«Η κοινωνία δεν ξεχνά και δεν φοβάται τον φασισμό»

Ο δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, σε δηλώσεις του επισημαίνει ότι οι εκδηλώσεις μνήμης που πραγματοποιούνται για τον Παύλο Φύσσα «μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν τη συλλογική απάντηση της κοινωνίας που δεν ξεχνά και δεν φοβάται τον φασισμό».

Ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης, αναφερόμενος στην επέτειο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και τη δίκη της Χρυσής Αυγής, σημειώνει:

«Χρειάστηκε η δολοφονία ενός νέου ανθρώπου από τη συμμορία της Χρυσής Αυγής για να αποκαλυφθεί σε όλο της το εύρος η εγκληματική της δράση. Η τέταρτη επέτειος βρίσκει τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της ελεύθερους και τα θύματα της αδικαίωτα».

Τσίπρας: Ούτε βήμα πίσω απέναντι στους εχθρούς της ελευθερίας

«Ούτε βήμα πίσω απέναντι στους εχθρούς της ελευθερίας», αναφέρει από την μεριά του ο Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.