ΗΠΑ: Τρίτη νύχτα επεισοδίων στο Σεντ Λούις

Σεντ Λούις.- Μια ακόμη νύχτα επεισοδίων στο Σεντ Λούις, σε διαδήλωση διαμαρτυρίας για τη χρήση θανατηφόρας βίας από την αστυνομία.

Οι διαδηλωτές έσπασαν βιτρίνες στο κέντρο της πόλης ενώ άλλοι προσπάθησαν να αποκλείσουν έναν αυτοκινητόδρομο.

Η αστυνομία γνωστοποίησε ότι δόθηκε διαταγή να διαλυθεί το πλήθος σε μια διασταύρωση έπειτα από αναφορές για εκτεταμένες φθορές περιουσιών.

«Αστυνομικοί με εξάρτυση προστασίας έφθασαν στο σημείο στο κέντρο για να διαλύσουν το πλήθος των ταραχοποιών», ανέφερε η αστυνομία του Σεντ Λούις στο Twitter.

Το απόγευμα της Κυριακής, λιγοστοί διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια εναντίον αστυνομικών που προχωρούσαν σε προσαγωγές, κάτι που προϊδέαζε πως η κινητοποίηση θα αμαυρωνόταν από βίαια επεισόδια, όπως συνέβη και τα προηγούμενα δύο βράδια.

«Ταραχοποιοί έσπασαν πολλούς υαλοπίνακες (στη συμβολή των οδών) Olive και 10ης. Αστυνομικοί σπεύδουν στο σημείο», ανέφερε άλλη ανάρτηση της αστυνομίας. «Έχουμε αναφορές για σημαντικές φθορές περιουσίας στο κέντρο του #STL», σημειωνόταν σε άλλο μήνυμα.

Οι διαδηλώσεις άρχισαν μετά την απόφαση του δικαστή, Τίμοθι Ουίλσον να κρίνει αθώο τον πρώην αστυνομικό Τζέισον Στόκλεϊ στη δίκη του με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Ο αστυνομικός κατηγορείτο για τον θάνατο του Άντονι Λαμάρ Σμιθ, 24 ετών, το 2011.

 

in.gr