Ιατρική αποστολή ΑΧΕΠΑ Αθηνών στην Αταλάντη. Εξέτασαν ασθενείς

Αθήνα.- Ο Αντιπρόεδρος της ΑΧΕΠΑ Αθηνών Δρ. Κωνσταντίνος Νούτσης ήταν αρχηγός της ιατρικής αποστολής της οργάνωσης που επισκέφτηκε την Αταλάντη. Σκοπός ήταν να εξετάσουν οι γιατροί, οι νοσηλεύτριες και νοσηλευτές τον τοπικό πληθυσμό.

Συνολικά συμμετείχαν 18 ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων από το Γ.Ν.Α «Ο Ευαγγελισμός», δύο νοσηλεύτριες και 30 συνοδά μέλη, μέλη και φίλοι της ΑΧΕΠΑ.

Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της αποστολής ένωσε τις δυνάμεις του με το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Αταλάντης και τις δημοτικές αρχές του Δήμου Λοκρών και έφερε εις πέρας το σημαντικό αυτό έργο. Κατά μέσο όρο εξετάστηκαν περί τους 25-30 ασθενείς ανά ειδικότητα.

Τα συνοδά μέλη είχαν την ευκαιρία για ξενάγηση στα αξιοθέατα της περιοχής με ξεναγό από τον Δήμο Λοκρών ενώ επισκέφτηκαν και το Αρχαιολογικό Μουσείο Αταλάντης. Μετά το τέλος της ξενάγησης και το πέρας των ιατρικών εξετάσεων παρατέθηκε γεύμα από το Δήμο Λοκρών.

Η ΑΧΕΠΑ ιδρύθηκε το 1922 στην Ατλάντα των Ηνωμένων Πολιτειών από οκτώ ομογενείς. Σκοποί της είναι να προάγει τον Ελληνισμό, την παιδεία, τη φιλανθρωπία, την κοινωνική υπευθυνότητα και την ατομική και οικογενειακή αριστεία.

Η ΑΧΕΠΑ έχει ισχυρή παρουσία στα κοινωνικά δρώμενα παγκοσμίως. Το Τμήμα Αθηνών ιδρύθηκε το 1962 και αποτελεί τη ναυαρχίδα της ΑΧΕΠΑ στην Ελλάδα, λειτουργώντας απρόσκοπτα από τον ίδρυσή του μέχρι σήμερα.

Η επόμενη ιατρική αποστολή θα πραγματοποιηθεί στην Τήνο στις 22 Οκτωβρίου 2017. Μπορείτε να δηλώσετε άμεσα συμμετοχή.

Περισσότερες πληροφορίες για την ΑΧΕΠΑ στο www.ahepa.gr ή στα τηλέφωνα 2107248589, 6943481366 και 6983510414.

Αθανάσιος Δ. Σαραντόπουλος, PhD, MBA 

 

Φωτογραφία Δρ.Α Σαραντόπουλος

.