Γαλλία: Ο άνθρωπος κλειδί των επιθέσεων στο Παρίσι που παραμένει ασύλληπτος

Παρίσι.- Οι γαλλικές αρχές παρά τις έρευνες, τις ανακρίσεις και κυρίως τη σύλληψη και την έκδοση του Σαλά Αμπεσλάμ από το Βέλγιο στη Γαλλία δεν έχουν ακόμη καταφέρει να βρεθούν στα ίχνη ενός ανθρώπου κλειδί των επιθέσεων του Νοεμβρίου του 2015.

Όπως μεταδίδουν Γαλλικά μέσα οι αρχές το μόνο που έχουν καταφέρει να έχουν στην κατοχή τους για τον συγκεκριμένο τρομοκράτη είναι το μικρό του όνομα και μία αναλυτική περιγραφή από αυτόπτες μάρτυρες.

Ο εξαιρετικά επικίνδυνος τρομοκράτης, όπως αναφέρουν σε απόρρητες εκθέσεις τους τόσο η γαλλική αντιτρομοκρατική όσο και η γαλλική αστυνομία, είναι πιθανότατα 24 ή 25 ετών και το μικρό του όνομα είναι Abou Walid και είναι πιθανότατα Τουρκικής καταγωγής και γνώστης Γαλλικών, αγγλικών και Φλαμανδικών.

Οι Γαλλικές αρχές αναφέρουν επίσης πως ο Abou Walid είναι ο άνθρωπος ο οποίος μετέφερε τον Abdelhamid Abaaoud πριν από τις επιθέσεις στο Παρίσι αλλά παράλληλα είχε και το γενικό «πρόσταγμα» στην προμήθεια όπλων και εκρηκτικών για τις επιχειρήσεις.

Υπογραμμίζεται πως δεν υπάρχει καμία φωτογραφική απεικόνιση του επικίνδυνου τρομοκράτη κάτι το οποίο δυσχεραίνει πολύ τις έρευνες. Η γαλλική αντιτρομοκρατική υπηρεσία σημειώνει πως ο συγκεκριμένος τρομοκράτης βρίσκεται πιθανότατα ακόμη σε ευρωπαϊκό έδαφος και είναι εξαιρετικά κρίσιμος ο άμεσος εντοπισμός και η σύλληψή του.

Πηγή: skai.gr