Πυρά Μητσοτάκη κατά Τσίπρα-Καμμένου για προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης

Αθήνα.- Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης, με στόχο να παραμείνει στην εξουσία, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με τις συνομιλίες του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τον πρωθυπουργό να απαντήσει εάν γνώριζε για τις κινήσεις Καμμένου, εάν είχε δώσει έγκριση για τις συνομιλίες του υπουργού Αμυνας με τον ισοβίτη στην υπόθεση του NOOR1 και εάν έμαθε το περιεχόμενο των αλλεπάλληλων τηλεφωνικών επικοινωνιών, συνολικής διάρκειας 21 λεπτών.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να απαντήσει αν γνώριζε και τότε είναι απολύτως συνυπεύθυνος και πρόκειται για θεσμική εκτροπή, αλλιώς εάν δεν γνώριζε έπρεπε τόσο καιρό να έχει αποπέμψει τον υπουργό Αμυνας. Αναρωτήθηκε, δε, αν θα εμφανιστεί στη Βουλή ο πρωθυπουργός να στηρίξει τον κυβερνητικό εταίρο ή αν θα μείνει εξαφανισμένος, όπως στην περίπτωση της περιβαλλοντικής καταστροφής του Σαρωνικού.

Αναγκάζεστε να φορτωθείτε τις κακόγουστες φιέστες του και τον προκλητικό τρόπο ζωής του, αλλά να φορτωθείτε και τις σκιές αυτές για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη με πολιτικές προεκτάσεις, μάλλον πάει πολύ, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για παραβίαση της αρχής της διάκρισης των εξουσιών, η οποία προκύπτει από τις συνομιλίες Καμμένου – Γιαννουσάκη, ενώ έκανε λόγο για ενδείξεις κατάχρησης εξουσίας για την εξυπηρέτηση αλλότριων επιδιώξεων.

Η πλειοψηφία προτιμά τη συσκότιση από τη διερεύνηση της υπόθεσης, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και έκανε λόγο για πολιτική συμπαιγνία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, που όμως και αυτή έχει τα όριά της.

Επιτίθεστε στη δικαιοσύνη, χρησιμοποιείτε παραδημοσιογραφικά κέντρα, βγάζετε fake news, έως και fake γκάλοπ φτιάχνετε στα υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου ανέφερε και υπογράμμισε: Εδώ και τρία χρόνια λέτε συνεχώς ψέματα, τραυματίζοντας το δημοκρατικό πολίτευμα. Ο κ. Τσίπρας θεωρεί θεσμικό εμπόδιο τη διάκριση των εξουσιών. Και για να κρατηθεί στην εξουσία προσπαθεί να ελέγξει κάθε πτυχή της κοινωνικής ζωής. Γι’ αυτό και η ετυμηγορία του λαού θα είναι πολύ σκληρή.

«Υπ αυτούς τους όρους σας φαίνεται φυσιολογικό ο υπουργός Αμυνας να μιλά με ισοβίτη για εμπόριο ναρκωτικών. Το αν ήταν μια επιπόλαια αντίδραση ή μια συνειδητή παρέμβαση ή μια σκευωρία με σκοτεινούς όρους, μόνο μια εξεταστική μπορεί να το εξετάσει. Αλλωστε, η σχετική δικογραφία έχει παραπεμφθεί στη Βουλή. Η υπόθεση δεν τέθηκε στο αρχείο» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε, ακόμη, ότι πρέπει να διερευνηθεί και ο ρόλος του λιμενικού που μίλησε για πολιτικό σχέδιο για να κυβερνά για 10 χρόνια ο Τσίπρας.

«Ο κ. Καμμένος υβρίζει εκ του ασφαλούς, οχυρωμένος πίσω από την ασυλία κι εσείς κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ τον ανέχεστε, αλλά θα τον καλύψετε ακόμη και για απόπειρα παρέμβασης στη δικαιοσύνη;» είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημείωσε, δε, ότι αντί να μιλά για κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, θα μιλά πλέον για κυβέρνηση Καμμένου – Τσίπρα.