Anonymous: Ξεκίνησαν διαρροή εγγράφων – Διαψεύδει η ΤτΕ ότι είναι απόρρητα

Δεν έχουν τελειωμό τα χτυπήματα των Anonymous Greece στην ελληνική κυβέρνηση.  Αυτή τη φορά, οι Anonymous Greece διέρρευσαν έγγραφα που όπως ισχυρίζονται είναι της Τράπεζας της Ελλάδος.

Μάλιστα, φρόντισαν να το ανακοινώσουν με δυο posts που έδιναν link για να «κατεβάσει» κάποιος τα αρχεία. Ωστόσο, το ένα από τα δυο post το διέγραψαν λίγο αργότερα.

Τα αρχεία είναι πάρα πολλά και για να κατέβουν θέλουν περίπου μία ώρα.Όμως, δεν πρόκειται μόνο για αρχεία από την Τράπεζα της Ελλάδας αλλά και για έγγραφα από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Τα έγγραφα είναι ενημερωτικά ή χρηστικά και χρονολογούνται ακόμη και από το… 2001! Ενδεικτικά πρόκειται για έγγραφο του 2001 για την 404 Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

Ίσως τα έγγραφα να μην είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικά ωστόσο ερωτήματα προκαλεί το πως κατάφεραν οι Anonymous Greece να εισχωρήσουν στις κρατικές βάσεις και να τα «κατεβάσουν».

Διάψευση από την Τράπεζα της Ελλάδος

Η Τράπεζα της Ελλάδος

Αρκετή ώρα μετά την δημοσιοποίηση της είδησης για την διαρροή εγγράφων, η ΤτΕ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε: «Οι ισχυρισμοί περί υποκλοπής και διαρροής βάσεων δεδομένων της Τράπεζας της Ελλάδος είναι παντελώς ανυπόστατοι. Οι φερόμενες ως αποκαλύψεις 1217 αρχείων, που εμπεριέχουν διοικητικές αποφάσεις, παρουσιάσεις από συνέδρια και άλλα δεδομένα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά στοιχεία που είναι ανακοινώσιμα και διαθέσιμα στο κοινό μέσα από το δικτυακό τόπο της Τράπεζας της Ελλάδος«.

Τα ερωτήματα από την διαρροή εγγράφων

Ειδικά μετά και την ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος, τα ερωτήματα έχουν να κάνει πιο πολύ με το… μέλλον. Διότι ναι μεν τα έγγραφα αυτά μοιάζουν «ακίνδυνα», ωστόσο αποτελούν ένα ξεκάθαρο «μήνυμα» από τους Anonymous Greece. Το μήνυμα που λέει «καταφέραμε να έχουμε πρόσβαση στα αρχεία«.

Αυτό, φυσικά, δημιουργεί ερωτήματα.

Στόχος οι παρεμβάσεις

Οι Anonymous Greece είχαν προειδοποιήσει για την διαρροή κρατικών εγγράφων από χθες (25.09.2017). Οι χάκερς είχαν γράψει σε μήνυμα τους στο facebook: «Αρχεία (10 GB) από κυβερνητικούς servers θα γίνουν διαρροή αύριο. Θα ανεβάσουμε links για το κατέβασμα τους. Έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να τα κατεβάσει».

Οι Anonymous Greece φαίνεται πως έχουν βάλει σκοπό να κάνουν καθημερινές παρεμβάσεις στην ελληνική πραγματικότητα.

«Επιθέσεις από το Σάββατο»

Οι Anonymous Greece έχουν ξεκινήσει τις επιθέσεις στην ελληνική κυβέρνηση από το Σάββατο (23.09.2017). Στην αρχή έριξαν την σελίδα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και στην συνέχεια την σελίδα της ΤτΕ. Μετά από όλα αυτά έστειλαν νέο απειλητικό μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση.

Το βράδυ της Κυριακής (24.09.2017) έγραψαν νέο μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση! Στην σελίδα τους στο facebook έγραψαν: «Προς «Κυβέρνηση της Ελλάδος» Ελπίζουμε, ένα μικρό δείγμα να το πήρατε. Τα χειρότερα για εσάς έρχονται! Ο λαός δεν σας φοβάται!».

Απειλές σε ΕΟΠΥΥ και Τράπεζα Πειραιώς

Την Δευτέρα (25.09.2017) το πρωί λοιπόν επέστρεψαν, σχολιάζοντας την επίθεση την Τράπεζα της Ελλάδος και απειλώντας τον ΕΟΠΥΥ και την Τράπεζα Πειραιώς.


«ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Πρός: ΕΟΠΥΥ , Τράπεζα Πειραιώς. 2 Βάσεις δεδομένων είναι στα χέρια μας. Μία λάθος κίνηση και όλα θα δημοσιευθούν και θα χρησιμοποιηθούν εναντίον σας!» ανέφεραν στην σελίδα τους στο facebook.

Η επίθεση στην ΤτΕ

Οι Anonymous Greece «έριξαν» το μεσημέρι της Κυριακής (24.09.2017) και την σελίδα της «Τράπεζας της Ελλάδος». Η σελίδα, σύμφωνα με τους Anonymous Greece «έπεσε». Αν κάποιος επιχειρήσει να μπει, θα παρατηρήσει ότι η σελίδα δεν φορτώνεται και αν καταφέρει και μπει τότε… σέρνεται.  

Στο μεταξύ με το νέο τους μήνυμα οι Anonymous Greece απειλούν με επίθεση και την ΑΑΔΕ.

Πλειστηριασμοί και μικρή Νεφέλη

Οι χάκερς, οι οποίοι κατά καιρούς έχουν γίνει ο εφιάλτης διάφορων κυβερνήσεων, πήραν θέση για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς αλλά και την μικρή Νεφέλη.

Μάλιστα, οι Anonymous Greece φρόντισαν το Σάββατο (23.09.2017) να «ρίξουν» την σελίδα που γίνονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Η σελίδα για παραπάνω από μία μέρα δεν λειτουργούσε ενώ σήμανε συναγερμός στις Αρχές. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει ξεκινήσει ήδη έρευνα για το περιστατικό.

Ωστόσο, οι Anonymous Greece δεν έμειναν σε αυτό… Έστειλαν ένα πολύ σκληρό μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση.

«Σύντομα θα σας δώσουμε τα κλειδιά στο χέρι»

«Υπολογίσατε χωρίς τον ξενοδόχο. Σύντομα θα σας δώσουμε τα «κλειδιά στο χέρι»», καταλήγει το μήνυμα που έστειλε προς την κυβέρνηση μέσω της σελίδας τους στο Facebook οι Anonymous Greece

Στο μήνυμα προς την κυβέρνηση οι Anonymous Greece καταφέρονται κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και προειδοποιούν: «Αρπακτικά νομίζετε ότι θα σας αφήσουμε να το κάνετε; Αν νομίζετε πως ναι, είστε πολύ γελασμένοι, σύντομα θα πάρετε την απάντηση από τους Anonymous Greece για να δείτε τη δύναμη των Ελλήνων!».

Αναφέρονται επίσης στην άρνηση του ΕΟΠΥΥ να καλύψει τα έξοδα μεταφοράς της μικρής Νεφέλης στο εξωτερικό.

Αναλυτικά, το μήνυμα των Anonymous:

«Αγαπητή ελληνική κυβέρνηση,

στην χώρα όπου η πρόσβαση στην Υγεία κατάντησε πολυτέλεια για τον φτωχό, η ανάλγητη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ αρνείται να καλύψει τα έξοδα μετάβασης της μικρής Νεφέλης στο εξωτερικό, ώστε να αντιμετωπιστεί η σοβαρή ασθένειά της.

Η ώρα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών πλησιάζει, όλα τα ξένα κοράκια έχουν πάρει θέση και περιμένουν πώς και πώς να αρπάξουν τις περιουσίες των φτωχών Ελλήνων πολιτών!

Αρπακτικά νομίζετε ότι θα σας αφήσουμε να το κάνετε; Αν νομίζετε πως ναι, είστε πολύ γελασμένοι, σύντομα θα πάρετε την απάντηση από τους Anonymous Greece για να δείτε τη δύναμη των Ελλήνων!

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

Κυβερνητικοί μασόνοι και μη θα τα πούμε σύντομα.

Υ.Γ. Υπολογίσατε χωρίς τον ξενοδόχο. Σύντομα θα σας δώσουμε τα «κλειδιά στο χέρι»».

Νέα μηνύματα

Λίγες ώρες αργότερα, οι Anonymous Greece επέστρεψαν και πάλι με νέες απειλές.»Κανένα σπίτι δεν θα αγγίξετε! Greek Government, be ready. Έρχονται πολλά!» έγραψαν στο Facebook.