Τελικά δεν είναι «δάσος» τα 37 στρέμματα στο Ελληνικό;

Αθήνα.- Δεκτή φαίνεται ότι έγινε σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η ένσταση της Ελληνικόν Α.Ε., και του ΤΑΙΠΕΔ, κατά της απόφασης του Δασάρχη Πειραιά για το περίφημο «δάσος» του Ελληνικού, έκτασης 37 στρεμμάτων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Επιτροπή Δασικών Αμφισβητήσεων που συνεδρίασε σήμερα για να καταλήξει σε οριστική απόφαση, αποδέχθηκε τελικά τα επιχειρήματα της προσφυγής, και συγκεκριμένα τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σύμφωνα με την οποία τα 37 στρέμματα προέρχονται από «τεχνητή φύτευση», και άρα δεν συνιστουν δασική έκταση.

Τα 37 επίμαχα στρέμματα θεωρούνται η αχίλλειος πτέρνα του έργου καθώς στο σημείο αυτό έχει χωροθετηθεί ένα από τα σημαντικότερα σκέλη της επένδυσης, η ανάπτυξη πολυτελούς resort με καζίνο συνολικής δυναμικότητας 1.200 δωματίων. «Δεν πρόκειται για Legoland», είχε δηλώσει παλαιότερα ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου, υπονοώντας ότι το master plan δεν μπορεί να αλλάξει έτσι εύκολα.

Τα δέντρα που είχαν φυτευτεί πολλές δεκαετίες πριν (την περίοδο 1932-1965) από το Αμερικανικό Κολέγιο Θηλέων Πιρς που τότε στεγαζόταν στην περιοχή βρίσκονται επί της Ποσειδώνος πλησίον των εγκαταστάσεων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και σύμφωνα με γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, έχουν θεωρηθεί εδώ και μήνες ότι προέρχονται από «τεχνητή φύτευση».

in.gr