Άφησαν στοιχεία πίσω τους οι δολοφόνοι του Ζαφειρόπουλου

Οι δράστες για να στήσουν την παγίδα τους οργάνωσαν τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου με τρόπο ώστε να μπορέσουν να τον πλησιάσουν χωρίς να τους υποπτευθεί.

Αυτός ο τρόπος που επέλεξαν όμως βοηθά την αστυνομία. Δεν μπορούσαν να καλύψουν τα χαρακτηριστικά τους. Ο συνεργάτης του δικηγόρου τους είδε, τους “είδαν” ωστόσο και οι κάμερες που υπάρχουν στην περιοχή.

Πολλά από τα δεδομένα στη δολοφονία είναι ακόμη σκοτεινά, ωστόσο τα στοιχεία “δείχνουν” στους αστυνομικούς την κατεύθυνση την οποία πρέπει να ακολουθήσουν.

Ο συνεργάτης του ποινικολόγου μπορεί να περιέγραψε τους δυο εκτελεστές, δήλωσε ωστόσο ότι δεν τους γνώριζε.

Αυτό οδηγεί τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα πως είτε ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος γνώριζε τους δυο δράστες, αλλά όχι και ο συνεργάτης ή οι δύο δράστες πήγαν για πρώτη φορά στο γραφείο του εκτελώντας εντολή άλλων ή άλλου.

Οι αστυνομικοί τώρα αναζητούν στοιχεία στο πελατολόγιο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Εκεί προσπαθούν να εντοπίσουν τους δύο δράστες, είτε τους εντολείς τους.

δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Γνωστοί ή πληρωμένοι εκτελεστές

Για τον λόγο αυτό η περιγραφή τους, ακόμη και οι εικόνες τους θα επιδειχθούν σε άλλους συνεργάτες του ποινικολόγου για να διαπιστωθεί εάν ήταν πελάτες του.

Εάν δεν αναγνωριστούν από κανέναν τότε η πορεία των ερευνών θα πάρει άλλη τροπή.

Εάν οι δράστες δεν είχαν επαφή στο παρελθόν με τον δικηγόρο οι αστυνομικοί θα κινηθούν με βάση την υπόθεση ότι εκτελούσαν συμβόλαιο θανάτου για λογαριασμό άλλου.

Παρουσιάστηκαν δηλαδή ως εκπρόσωποι άλλου πελάτη, ο οποίος προφανώς τους έδωσε εντολή να σκοτώσουν τον ποινικολόγο.

Τα “σπαστά” ελληνικά

Ένα σημαντικό στοιχείο στην υπόθεση είναι το γεγονός ότι ο συνεργάτης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου κατέθεσε πως οι δυο δράστες μιλούσαν σπαστά ελληνικά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι έμπειροι αστυνομικοί που ερευνούν ανάλογες υποθέσεις ακούν μια τέτοια περιγραφή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν υποψίες ότι μπορεί να πρόκειται για αλλοδαπούς εκτελεστές που ήρθαν στη χώρα για να εκτελέσουν ένα συμβόλαιο θανάτου.

Δεν είναι επίσης η πρώτη φορά που υπάρχουν υποψίες ότι “πληρωμένα πιστόλια” άνθερωποι που κινούνται στα κυκλώματα της νύχτας αναλαμβάνουν μια εκτέλεση.

Και στις δύο περιπτώσεις ωστόσο η έρευνα κινείται προς μία και μόνη κατεύθυνση. Την εντολή από κάποιον που είχε σχέση με τον δικηγόρο. Σε μια πρόσφατη ή μια παλιότερη υπόθεση δηλαδή που είχε αναλάβει.

Σε κάθε περίπτωση η έρευνα κατευθύνεται στο “πελατολόγιο” του γνωστού ποινικολόγου και στις υποθέσεις που έχει χειριστεί.