Τσίπρας: Εξαιρετικά σημαντική η συνεργασία μας με τις ΗΠΑ

Νέα Υόρκη.-Οι σχέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ στην οικονομία, την ενέργεια και την άμυνα είναι καθοριστικής σημασίας, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην εβδομαδιαία ομογενειακή εφημερίδα  Greek News και στον εκδότη/διευθυντή της, Αποστόλη Ζουπανιώτη,

Χαρακτηρίζοντας «εξαιρετικά σημαντική» για την άμυνα τη διμερή συνεργασία, μεταξύ άλλων και στη Σούδα των Χανίων, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ έχει κοινά σημεία με την στρατηγική των ΗΠΑ που ενδιαφέρονται για την σταθερότητα στην περιοχή.

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε πως με την «πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική» της κυβέρνησης, η Ελλάδα αποτελεί πλέον πόλο σταθερότητας σε μία ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή.

«Ο τερματισμός της επιθετικότητας της τουρκικής πλευράς στο Αιγαίο, μια κοινά αποδεκτή λύση στο θέμα της ΠΓΔΜ και μία δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, δεν είναι μόνο προς όφελος της χώρας μας αλλά και προς όφελος της Ευρώπης και της διεθνούς κοινότητας. Είμαι πεπεισμένος ότι ο διάλογός και η συνεργασία μας με την αμερικανική κυβέρνηση προς αυτήν την κατεύθυνση, μόνο οφέλη μπορεί να έχει για τα συμφέροντά μας και την περιοχή», προσθέτει ο πρωθυπουργός.

Κληθείς να σχολιάσει την οικονομική κατεύθυνση της χώρας, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι η Ελλάδα γίνεται συνώνυμο της αποφασιστικότητας και της σκληρής δουλειάς ενώ εμφανίστηκε βέβαιος πως η προσπάθεια αναγνωρίζεται και από την ηγεσία των ΗΠΑ, επιδεικνύοντας αυξημένο ενδιαφέρον.

«Ο πρόεδρος Τράμπ έχει μακρά πορεία στον χώρο των επιχειρήσεων. Γνωρίζει πότε μια επένδυση μπορεί να είναι επωφελής και πότε όχι. Βλέποντας κάποιος την Ελλάδα σήμερα, νομίζω ότι μπορεί εύκολα να διαγνώσει ότι ανοίγονται μεγάλες επενδυτικές δυνατότητες στους κρίσιμους τομείς της οικονομίας».

«Όποιος εμπιστευτεί την Ελλάδα σήμερα, μπορεί μονάχα να κερδίσει», διαβεβαίωσε, κλείνοντας, ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Φωτογραφία: Julien Warnand, Pool Photo via AP