Ολυμπιακός- ΠΑΟΚ 1-0, οι άλλοι αγώνες

 

Οι εντάσεις και τα δυνατά μαρκαρίσματα ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του ντέρμπι, όπως και ο καλός ρυθμός. Ωστόσο, απουσίασαν οι τελικές και οι ομάδες σε επίπεδο δημιουργίας απέτυχαν. Αν δεν ήταν νωπό στη μνήμη μας το καταπληκτικό παιχνίδι του ΟΑΚΑ, ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, θα λέγαμε ότι δικαιολογείται μια εικόνα σαν τη σημερινή, όμως τα ελληνικά ντέρμπι μπορούν να είναι και… καλύτερα! Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο «Γ. Καραϊσκάκης» χωρίς Ελληνα παίκτη στην ενδεκάδα του, ενώ οι Πειραιώτες είχαν τρεις (Ανδρούτσος, Φορτούνης, Κούτρης).

Το παιχνίδι άρχισε με μικρές κόντρες των παικτών και τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να βρει δρόμο προς το τέρμα του Ολυμπιακού. Στο 5′
ο Ελ Καντουρί έφυγε στην πλάτη του Ελαμπντελαουί, έβγαλε τη σέντρα μα ο Πρίγιοβιτς δεν είναι σε σωστή θέση, ενώ δυσκολεύτηκε και στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα να απειλήσει.

Δέκα λεπτά μετά, ο Ελ Καντουρί, σέντραρε για τον Πρίγιοβιτς, αυτός πλάσαρε με το αριστερό και η μπάλα έφυγε πολύ ψηλά. Στο 18′ έπειτα από συνεργασία των Βιεϊρίνια, Λέοβατς, Καντουρί, ο Μακ σούταρε χωρίς δύναμη και ο Προτό μπλόκαρε.

Ο Ολυμπιακός δοκίμασε να απειλήσει πρώτη φορά στο 35′ με τον Ανσαριφάρντ και στο αμέσως επόμενο λεπτό με τον Κούτρη. Η μπάλα ακολούθησε διαδρομή παράλληλα με τη γραμμή του άουτ, αλλά ο Μακ πρόλαβε και έδιωξε πριν φτάσει στον Ρέι. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν αρχίσει να ανεβαίνουν και ο αγώνας παρέμενε γρήγορος, ενώ το παιχνίδι ισορρόπησε μετά το 30′.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με καθυστέρηση καθώς οι διαιτητές έδωσαν εντολή να μαζευτεί ένα πανό που δεν ήταν γραμμένο στα ελληνικά. Αυτή ήταν η προϋπόθεση για να επιστρέψουν στον αγωνιστικό χώρο…

Το γκολ απουσίαζε, μέχρι το 51’… Τότε, έπειτα από γέμισμα του Φορτούνη από δεξιά, ο Οφόε πήρε την πρώτη μπαλιά και έδιωξε δεξιά. Ο Ρομαό πήρε την κεφαλιά, ο Σαμπράνο προσπάθησε να διώξει και τελικά έστειλε την μπάλα στον Ένγκελς, έπειτα αυτή ακολούθησε πορεία προς τα δίχτυα.
Η επόμενη φάση έγινε 20′ (!) λεπτά αργότερα. Στο 71′ είχε την καλύτερή του ευκαιρία ο ΠΑΟΚ με τον Μάτος που έπιασε ωραία κεφαλιά μέσα στην περιοχή, ύστερα από κεφαλιά – πάσα του Σαμπράνο. Η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Ο ΠΑΟΚ… ξαναφάνηκε στο 92′ και στο 94′. Αρχικά, έπειτα από φάουλ με γέμισμα του Μπίσεσβαρ από αριστερά, ο Κάμπος έκανε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Προτό. Δυο λεπτά μετά, πάλι ο Κάμπος απέτυχε να σκοράρει.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ελαμπντελαουί, Ένγκελς, Σισέ, Κούτρης, Ρομαό, Οφόε, Φορτούνης (85′ Ζντιέλαρ), Πάρντο, Ανδρούτσος (69′ Μάριν), Ανσαριφάρντ (89′ Τζούρτζεβιτς).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Σαμπράνο, Βαρέλα, Λέοβατς (79′ Μπίσεσβαρ), Τσίμιροτ, Μαουρίσιο (62′ Σάχοφ), Ελ Καντουρί, Μακ (69′ Κάμπος), Βιεϊρίνια, Πρίγιοβιτς.

ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ο Πανιώνιος πέρασε νικηφόρα από την Τρίπολη (Αστέρας Τρίπολης – Πανιώνιος 0-1), ενώ τις πρώτες νίκες τους σημείωσαν ο Απόλλωνας Σμύρνης (Απόλλων Σμύρνης – Ξάνθη 2-0) και η Λάρισα (Πλατανιάς – Λάρισα 0-1).

Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 8ης αγωνιστικής της Super League:

Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1
(63΄ Γιακουμάκης – 45΄+1 Κόντε)

Κέρκυρα-Παναιτωλικός 1-0
(79΄ Νούνες)

Λαμία-Παναθηναϊκός 1-1
(37΄αυτ. Χουλτ – 85΄ Μολίνς)

Αστέρας Τρίπολης-Πανιώνιος 0-1
(47′ Μασούντ)

Απόλλων Σμύρνης-Ξάνθη 2-0
(11΄ Καστιγέχο, 84΄ Αλμπάνης)

Πλατανιάς-ΑΕΛ 0-1
(21΄ Κριζμάν)

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 22/10
ΑΕΚ-Ατρόμητος 23/10

Η βαθμολογία (σε 7 αγώνες)

1. ΠΑΟΚ 15 -7αγ.
2. Πανιώνιος 14
. ΑΕΚ 14 -7αγ.
4. Ατρόμητος 13 -7αγ.
. Λεβαδειακός 13
6. Ολυμπιακός 11 -7αγ.
7. Ξάνθη 10
. Παναθηναϊκός 10
9. ΠΑΣ Γιάννινα 9
. Κέρκυρα 9
11. Λαμία 8
12. Παναιτωλικός 8
13. Αστέρας Τρίπολης 6
. ΑΕΛ 6
. Πλατανιάς 6
. Απόλλων Σμύρνης 6

* Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς.

in.gr