Οι μαθητές των Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων «ΑΘΗΝΑ» στο Σικάγο γιόρτασαν την επέτειο του «ΟΧΙ»

Γράφει η εκπαιδευτικός Ελένη Νικολακάκου

 Με την παρουσία των Γονέων, παππούδων και γιαγιάδων και πολλών φίλων του σχολείου μας, το Σάββατο 28 Οκτωβρίου στις 12:30 μ.μ. σε μια κατάμεστη αίθουσα και στολισμένη κατάλληλα για την περίσταση, με σημαίες και πατριωτικά συνθήματα, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων «ΑΘΗΝΑ» γιόρτασαν με υπερηφάνεια και αυτή τη χρονιά την επέτειο του «ΟΧΙ».

Ακούσαμε ποιήματα για τους ήρωες και ηρωΐδες του ’40, από τους μαθητές και μαθήτριες του Νηπιαγωγείου, Α’, Β’, Γ’, Δ’, Ε, ΣΤ΄και του Γυμνασίου, τα οποία απήγγειλαν με χάρη και ταλέντο, χρωματίζοντας τη Γιορτή, χάρη στον διδακτικό και παιδαγωγικό επαγγελματισμό των συναδέλων μας, κ. Ελένης Κούτρα, κ. Ελένης Νικολακάκου, κ. Σέρης Σκαμαγκούλη, κ. Χριστίνας Αναστασίου, κ. Φωτεινής Βασιλούδια, κ. Βασιλικής Τσιάντου,  Έφης Τσαρτσάλη και Ζέτας Μανιάτη.

Παρακολουθήσαμε με χαρά τα παιδιά του σχολείου μας, να χορεύουν τους παραδοσιακούς μας χορούς με την καθηγήτρια Φυσ. Αγωγής  κ. Έφη Τσαρτσάλη, που για ακόμα μία φορά μας ενθουσίασε με τη δυναμικότητά της, δείχνοντάς μας, την ανάγκη της διατήρησης των ελληνικών παραδοσιακών χορών μας, καθώς όλα τα παιδιά, μας τραγούδησαν με ψυχή επίκαιρα τραγούδια για την περίσταση και άλλα δημοτικά και πατριωτικά τραγούδια, υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας Μουσικής κ. Ζέτας Μανιάτη, που μας τόνωσαν το εθνικό μας συναίσθημα, φέρνοντας συγχρόνως στη θύμησή μας, τις ηρωϊκές μορφές, που αγωνίστηκαν για την ελευθερία της πατρίδα μας, στην ΄Ηπειρο, στην Μακεδονία, στην Κρήτη και σε όλη την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα της γιορτής μας, συντόνισαν με επιτυχία οι εκπαιδευτικοί  κ. Έφη Τσαρτσάλη και κ. Ελένη Νικολακάκου. Δεν ξεχνούμε φυσικά τη δράση και την δυναμική παρουσία και βοήθεια του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, που μετά το τέλος της γιορτής μας πρόσφεραν  ένα πλούσιο τραπέζι με φαγητά, γλυκά, καφέ και ευχάριστη ατμόσφαιρα στην αίθουσα συγκεντρώσεων.

ΖΗΤΩ Η 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ