Μονομαχία Τσίπρα – Μητσοτάκη για την εγκληματικότητα

Αθήνα.-.- «Η Αστυνομία συλλαμβάνει αυτούς που εσείς αφήνετε ελεύθερους» κατηγόρησε τον πρωθυπουργό από τη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στο νόμο Παρασκευόπουλο για να του απαντήσει ο Αλέξης Τσίπρας ότι «υιοθετεί ακροδεξιά ρητορική».

Η μονομαχία Τσίπρα – Μητσοτάκη με αφρομή την επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της Ν.Δ για την έξαρση της εγκληματικότητας εξελίχθηκε σε μία συζήτηση με βαρύτατους χαρακτηρισμούς . Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τον πρωθυπουργό να ζητήσει συγνώμη από τα θύματα όσων δέχθηκαν επιθέσεις από κακοποιούς που βγήκαν από τη φυλακή με το νόμο Παρασκευόπουλου, προσθέτοντας ότι τα πανεπιστήμια μετατρέπονται σε αρένα οργανωμένων τραμπούκων.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός επιχείρησε να αποδομήσει τις «γαλάζιες» καταγγελίες για έκρηξη της βίας, απαριθμώντας σειρά επιτυχιών της ελληνικής αστυνομίας. «Πρέπει να ζητήσετε συγνώμη για τα ψεύδη περί ανομίας και χάους. Είναι ντροπή όσα ισχυρίζεστε για το νόμο Παρασκευόπουλου», είπε για να προσθέσει ότι η ΕΛ.ΑΣ σημείωσε σημαντικές επιτυχίες όπως την εξιχνίαση της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου, την απελευθέρωση Λεμπιδάκη, τη σύλληψη κατηγορουμένου για τα τρομοδέματα στον Λουκά Παπαδήμο κ.α.
Μητσοτάκης: «Το οργανωμένο έγκλημα έχει επίκεντρο τον Κορυδαλλό – Άβατο τα Εξάρχεια»

Η ελληνική αστυνομία αξίζει συγχαρητήρια γιατί προσπαθεί ν΄ αντεπεξέλθει στις δυσκολίες και στις ελλείψεις της δικής σας πολιτικής, τόνισε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης. Το πρόβλημα, είπε, δημιουργείται όταν η κυβέρνηση δεν αφήνει την ΕΛ.ΑΣ να κάνει τη δουλειά της ή όταν προωθούνται πολιτικές που τις δένουν τα χέρια. «Ποιος άνοιξε την πόρτα των φυλακών; Η κυβέρνησή σας. Για να τρέχει η αστυνομία να συλλαμβάνει αυτούς που αφήνετε ελεύθερους», σημείωσε σε υψηλούς τόνους ο κ. Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της Ν.Δ κάλεσε τον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε αυστηροποίηση των κριτηρίων αποφυλάκισης. Ανέφερε ακόμη ότι 2000 έγκλειστοι βγήκαν με τον νόμο Παρασκευόπουλου και πολλοί επέστρεψαν στο έγκλημα, ενώ ορισμένοι υπέπεσαν σε σοβαρότερες πράξεις από αυτές που είχαν καταδικαστεί. «Τι έχετε να πείτε στη μητέρα του νεαρού κοσμηματοπώλη που δολοφονήθηκε από έμπορο ναρκωτικών. Τι έχετε να πείτε στα παιδιά του 70χρονου που δολοφονήθηκε από κακοποιό, στην ηλικιωμένη που πριν λίγες ημέρες έκαψαν με σίδερο εγκληματίες που απελευθερώθηκαν με το νόμο Παρασκεόπουλου”.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις φυλακές υψίστης ασφαλείας οι οποίες, όπως είπε, υπάρχουν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες «αλλά εσείς κρίνατε σκόπιμο να τις καταργήσετε». Σήμερα, πρόσθεσε, «συνυπάρχουν μεγαλομαφιόζοι, τρομοκράτες και λοιποί ποινικοί με ότι αυτό συνεπάγεται. Η δολοφονία Ζαφειρόπουλου είχε οργανωθεί μέσα στη φυλακή. Το οργανωμένο έγκλημα έχει το επίκεντρό του στον Κορυδαλλό».
Αναφορικά με τα Εξάρχεια, είπε πως έχουν γίνει άβατο. «Βλέπουμε να επεκτείνεται διαρκώς η βία. Τα πανεπιστήμια μετατρέπονται σε αρένα οργανωμένων τραμπούκων. Στο Πάντειο καθηγητής είδε το όνομά του να γίνεται αφίσα.

Στο Αριστοτέλειο υπάρχουν καταγγελίες για διακίνηση ναρκωτικών. Στο Οικονομικό πανεπιστήμιο δέχθηκε επίθεση φοιτητής με αναπηρία. Τι κάνατε για όλα αυτά;» αναρωτήθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τσίπρας: Η ανομία χτυπάει την αυλή σας

Ψάχνετε την ανομία μόνο στα Εξάρχεια, όχι στους Χούλιγκανς που χτυπάνε σε γραφεία εφημερίδων, όχι στη δράση των ταγμάτων της Χ.Α , τόνισε ο κ. Τσίπρας. Η ανομία δεν συχνάζει μόνο στα Εξάρχεια είπε. «Συχνάζει και στην ίδια την αυλή σας. Βλέπω τον γραμματέα του κόμματος σας. Απάντηση δεν δώσατε. Την τελευταία εβδομάδα η ΕΛ.ΑΣ έχει κουραστεί να συλλαμβάνει ανθρώπους με τους οποίους συνομιλούσε.

Με ναρκωεμπόρους κάνουν παρέα οι άριστοι συνεργάτες σας», τόνισε για να προσθέσει. . « Ήρθε και η κατάθεση της γραμματέας Χριστοφοράκου να μας θυμίσει ότι η ανομία δεν πίνει καφέ μόνο στα Εξάρχεια αλλά και στο σαλονάκι του κόμματος σας και μάλιστα από καφετέρια Siemens». Λυπάμαι αλλά σήμερα είμαι εγώ αυτός που ρωτάω και εσείς αυτός που θα δώσετε απαντήσεις, πρόσθεσε.

Ακόμη, κατηγόρησε τη Ν.Δ και τον κ.Μητσοτάκη για υιοθέτηση ακροδεξιάς ρητορικής επειδή όπως είπε «δεν βολεύεστε με την πραγματικότητα ότι η χώρα οδεύει προς το τέλος των μνημονίων και βγαίνει από την κρίση. Δεν βολεύεστε επειδή θα κλείσει η Τρίτη αξιολόγηση χωρίς πρόσθετα βάρη».

Η Ελλάδα, πρόσθεσε, για τρίτη συνεχή χρονιά πετυχαίνει υπεραπόδοση . «Η χώρα επέστρεψε με ευνοϊκότερους όρους στις αγορές χρήματος. Οι οίκοι αξιολόγησης αναβαθμίζουν την ελληνική οικονομία. Δε βολεύεστε γιατί η χώρα βρίσκεται σε μία περίοδο δυναμικής ανάκαμψης».

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ακόμη απευθυνόμενος προς τον κ. Μητσοτάκη, ότι βάζει με τη ρητορική του στο στόχαστρο την ελληνική αστυνομία, την ηγεσία και τους αστυνομικούς που επιτελούν το έργο τους καθημερινά και πολλές φορές με κίνδυνο της ζωής τους. «Ενδεικτικό των διαρκών παλινωδιών σας, είναι ότι αφού – όπως ισχυρίζεστε – ότι τους κατηγορείτε ότι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους όλο το προηγούμενο διάστημα έχετε κουραστεί να γράφετε tweet με συγχαρητήρια προς την ΕΛ.ΑΣ.

Τέλος σημείωσε ότι η κυβέρβηση της ΝΔ έκανε – όπως είπε – ότι περνούσε από το χέρι της για να αποδυναμώσει την επιχειρησιακή ικανότητα της ΕΛ.ΑΣ υπογράφοντας απολύσεις αστυνομικών. «Με υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης τον κ. Μητσοτάκη, καταργήθηκαν 6.700 οργανικές θέσεις ενώ ταυτόχρονα καταργήθηκε η δημοτική αστυνομία», είπε.
Δευτερολογία Μητσοτάκη

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε στην δευτερολογία του ο πρόεδρος της ΝΔ εναντίον του κ. Τσίπρα . «Οι δικοί σας σύντροφοι ήταν αυτοί που αποκαλούσαν τους αστυνομικούς γουρούνια και δολοφόνους. Πρωτοστατούσατε σε όλες τις αντιδράσει απέναντι στην αστυνομία. Εσείς λέγατε ότι τα ΜΑΤ είναι παρακρατικές οργανώσεις . θα ζητήσετε συγνώμη;», είπε για να προσθέσει.

«Με ακραία ρητορική η οποία μονίμως δεν αναγνώριζε ότι στη βία δεν υπάρχει ιδεολογικό πρόσημο. Είχατε το θράσος να θυμίσετε τι συνέβη στη χώρα το 2013 και το 2014. Από την άλλη μεριά της πλατείας ήσασταν. Εσείς υιοθετήσατε τη ρητορική του μίσους και της βίας. Όταν πετύχατε τον στόχο σας, φορέσατε τα κουστούμια για να παριστάνετε τους τιμητές .Δεν ξεχνάμε το ρόλο σας στην επανάσταση των αγανακτισμένων».

«Μιλήσατε για απολύσεις αστυνομικών. Είστε χυδαίοι και συκοφάντες» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας στον πρωθυπουργό.

in.gr