Ψάχνουν (τώρα!) ηλεκτρονική λύση στις «ουρές» για τα εισιτήρια – Και σχόλιο ΡΗΡ

Τη δυνατότητα ταχυδρομικής αποστολής των προσωποποιημένων καρτών μετά από ηλεκτρονική αίτηση, θα εξετάσει, μεταξύ άλλων, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, μετά από αίτημα του ΟΑΣΑ. Στόχος; Να αποσυμπιεστεί η κατάσταση στα εκδοτήρια του μετρό, όπου τις τελευταίες μέρες οι «ουρές» για την έκδοση των καρτών είναι άνευ προηγουμένου.

Το θέμα τέθηκε στη σημερινή (Παρασκευή) συνάντηση εργασίας, για θέματα που αφορούν στο ηλεκτρονικό εισιτήριο, η οποία πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Αρχής και στην οποία συμμετείχαν o πρόεδρος της Αρχής, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της HST, καθώς και μέλη και ελεγκτές της Αρχής.

Εκεί λοιπόν αποφασίστηκαν τα εξής:

Ο ΟΑΣΑ θα ζητήσει από την Αρχή διευκρινίσεις επί των εξής τριών σημείων των αρχικά υποβληθεισών γνωστοποιήσεων τήρησης αρχείου προσωπικών δεδομένων:

α) δυνατότητα ταχυδρομικής αποστολής των προσωποποιημένων καρτών μετά από ηλεκτρονική αίτηση,

β) δυνατότητα μαζικής έκδοσης προσωποποιημένων καρτών ειδικών κατηγοριών επιβατών,

γ) τήρηση των στοιχείων με συγκατάθεση του χρήστη με στόχο την προσωποποιημένη εξυπηρέτησή του.

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα θα εξετάσει περαιτέρω τα παραπάνω σημεία και θα αποφανθεί.

in.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΡΗΡ: Σε κάθε σοβαρή χώρα, που σέβεται τους πολίτες της, ο τρόπος με τον οποίο θα γίνονταν η ομαλή μετάβαση από το χάρτινο στο “έξυπνο” εισιτήριο, και η απρόσκοπτη απόκτησή του από τους επιβάτες, θα απασχολούσε τους αρμόδιους, εν προκειμένω την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, τον ΟΑΣΑ, το Υπουργείο Μεταφορών και γενικά την Κυβέρνηση, ακόμη και πριν ξεκινήσει η τεχνική εργασία για την έκδοση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου! Και όχι “κατόπιν εορτής”, συσκέψεις, και αναζητήσεις αμφίβολης νομιμότητας για την εκ των υστέρων και όπως-όπως επίλυση του προβλήματος… ‘Οταν, δηλαδή, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες έχουν ταλαιπωρηθεί, εκατομμύρια εργατοώρες έχουν απολεσθεί και τα νεύρα επιβατών και υπαλλήλων έχουν χτυπήσει κόκκινο! (Και θέλουμε και …ανάπτυξη!)

Σε κάθε άλλη σοβαρή χώρα, δεν θα υποχρέωναν τους επιβάτες να προπληρώνουν πέντε εισιτήρια για να χρησιμοποιήσουν το …ένα και τα άλλα …ίδωμεν, αν δεν τα απολέσουν στο μεταξύ! Αυτό, συγνώμη, αλλά μοιάζει με “αρπαχτή”! Κάποιοι κόλλησαν από την συνήθεια της υπερφορολόγησης των πολιτών για να παρουσιάζει το Κράτος υπερ-πλεόνασμα!!! (Άσχετο το ότι μετά την γενική κατακραυγή σπεύδουν τώρα να εκδώσουν και εισιτήρια μιας διαδρομής, και αφού προηγουμένως υποχρέωσαν χιλιάδες πολίτες να προπληρώσουν πέντε).

Σε κάθε άλλη σοβαρή χώρα, οι υπεύθυνοι για την χαοτική κατάσταση που κοντά ένα μήνα τώρα (και πόσο ακόμη…) παρατηρείται στα εκδοτήρια (που λειτουργούν ένα ή το πολύ δύο !) εκτός από τη συγγνώμη,  θα είχαν και παραιτηθεί.

 Σε κάθε άλλη σοβαρή χώρα…