Τουλάχιστον 27 νεκροί από πυροβολισμούς σε εκκλησία του Τέξας -Νεώτερες πληροφορίες

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε εκκλησία στο Τέξας. Σύμφωνα με πληροφορίες ένας άνδρας μπήκε στον ναό και άρχισε να «ρίχνει» στον κόσμο.

Αυτόπτες μάρτυρες είδαν τον άντρα να μπαίνει στην εκκλησία στο Sutherland Springs στο Τέξας, προτού πυροβολήσει περίπου 20 φορές.

Εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας που βρίσκεται στο σημείο της επίθεσης επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον 27 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, ενώ μεγάλος είναι και ο αριθμός των τραυματιών.

Το FBI του Σαν Αντόνιο ανακοίνωσε ότι πράκτορές του βρίσκονται στον τόπο της επίθεσης και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ένδειξη για το κίνητρο του δράστη.

Αν και οι πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν και μοναδικό δράστη, η ομοσπονδιακή υπηρεσία ερευνά και άλλα σενάρια.. Εκπρόσωπος του Connaly Memorial Medical Center, στην κοντινή πόλη Φλόρεσβιλ, δήλωσε στο Fox News ότι το νοσοκομείο έχει δεχθεί μεγάλο αριθμό τραυματιών μετά την επίθεση.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική σελίδα της Dallas Morning News, ένα παιδί δύο ετών περιλαμβάνεται στους τραυματίες.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και απέκλεισαν τους δρόμους γύρω από τον ναό.

ΝΕΩΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Εκπρόσωπος του τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας του Τέξας, περιέγραψε νωρίτερα τον μακελάρη ως έναν λευκό νεαρό άνδρα, ντυμένο στα μαύρα και με αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους, όταν ο ένοπλος έφυγε από την εκκλησία κάτοικος της περιοχής άρπαξε το δικό του τουφέκι επιστρέφοντας τα πυρά. Ακολούθησε τον δράστη, ο οποίος εξετράπη της πορείας του και τράκαρε το αυτοκίνητό του. Η αστυνομία βρήκε τον μακελάρη νεκρό στο όχημά του.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο κυβερνήτης του Τέξας χαρακτήρισε την επίθεση ως την πιο αιματηρή που έχει γνωρίσει ποτέ η Πολιτεία.

Τελευταίες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πάνω από 20 τραυματίες, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά.

Το αμερικανικό μέσο CBS αναφέρει ότι εξάχρονο αγόρι πυροβολήθηκε τέσσερις φορές και μεταφέρθηκε στο χειρουργείο. Πολλοί τραυματίες, όπως μεταδίδει το Associated Press, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο αφότου πυροβολήθηκαν.

Δημοσιογράφος του τηλεοπτικού καναλιού KSAT 12, από τις πρώτες που βρέθηκαν στο σημείο της επίθεσης, μεταφέροντας πληροφορίες που άκουσε από κατοίκους της περιοχής, ανέφερε ότι οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν από τον εξωτερικό χώρο της εκκλησίας και ύστερα σημειώθηκαν και στον εσωτερικό.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι είδε άνδρα να εισβάλλει στην εκκλησία και στη συνέχεια να πυροβολεί κατά των πιστών που είχαν συγκεντρωθεί για τη λειτουργία. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, περί τα 50 άτομα ήταν συγκεντρωμένα στο εσωτερικό της εκκλησίας.

Ο πάστορας της πρώτης εκκλησίας των Βαφτιστών, Φρανκ Πόμεροι, δήλωσε στο δίκτυο ABC ότι η 14χρονη κόρη του, Άναμπελ, βρίσκεται ανάμεσα στους νεκρούς. Εκείνος δεν βρισκόταν στην εκκλησία την ώρα της επίθεσης.

Μιλώντας από το Τόκιο για το αιματηρό περιστατικό, ο Ντόναλντ Τραμπδήλωσε ότι δεν περιγράφεται με λόγια ο πόνος και η θλίψη «που αισθανόμαστε γα τα θύματα». Διανύει τη δεύτερη ημέρα της πρώτης περιοδείας του στην Ασία, στην οποία αναμένεται να εστιάσει στο πρόβλημα με τη Βόρειο Κορέα και σε θέματα εμπορίου.

«Ας έχει ο Θεός καλά τους ανθρώπους στο Sutherland Springs του Τέξας. Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις και δυνάμεις του FBI. Παρακολουθώ την κατάσταση από την Ιαπωνία» έγραψε ο αμερικανός πρόεδρος στο Twitter, μετά την επίθεση.