Κορυφή η ΑΕΚ που νίκησε τον ΠΑΟΚ, «πεντάρα» ο Ολυμπιακός

Ένα γκολ, ελάχιστες φάσεις, πολλά νεύρα και τρεις αποβολές συνθέτουν το παζλ του ντέρμπι Δικεφάλων στο ΟΑΚΑ. Οι Αραούχο και Μπίσεσβαρ την… είδαν παλαιστές κι έφυγαν απευθείας για τα αποδυτήρια, ενώ ο απερίσκεπτος Σαμπράνο αποχώρησε από το παιχνίδι με δύο κίτρινες κάρτες. Για να ολοκληρωθεί το… σκηνικό των αποβολών, την άγουσα για τα αποδυτήρια πήρε λίγο πριν το φινάλε του αγώνα και ο Χιμένεθ.

Η ΑΕΚ, παρά την κούραση από την υπερπροσπάθεια με τη Μίλαν, παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε δίχως τον ηγέτη της , Πέτρο Μάνταλο και παρά την αποβολή του Αραούχο με το «καλημέρα», κατάφερε να επικρατήσει με 1-0 του ΠΑΟΚ, ο οποίος παρουσίασε κάκιστη εικόνα για ακόμα μία φορά μακρία από την Τούμπα και σε παιχνίδι στην Αθήνα. Η ομάδα του Λουτσέσκου έμεινε χωρίς διπλό μετά από πέντε αγώνες εκτός έδρας. Με «χρυσό» σκόρερ τον Λιβάγια, η Ένωση έφτασε δίκαια στην τελική επικράτηση κι ανέβησε στην κορυφή της βαθμολογίας, όπου βρίσκεται παρέα με τον Ατρόμητο στους 20 βαθμούς.

Ο Χιμένεθ αναγκάστηκε να αλλάξει το σύστημα σε 4-4-1. Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης σύνθεσαν την αμυντική τετράδα, ενώ οι Λάζαρος, Σιμόες, Γιόχανσον και Λόπες ήταν οι τέσσερις πίσω από τον Λιβάγια. Πέρα από ένα σουτ του Βιεϊρίνια στο 15′, ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία του Ανέστη.

Η ΑΕΚ δεν οπισθοχώρησε. Αντίθετα, βρήκε γκολ, έχοντας τη τύχη με το μέρος της. Στο 25′ ο Γκάλο έκανε ένα σουτ, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό του ΠΑΟΚ και στρώθηκε στον Σιμόες, ο οποίος έβγαλε ασίστ πάρε-βάλε στον Λιβάγια. Ο τελευταίος δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Ρέι και να κάνει το 1-0

Ο ΠΑΟΚ αδυνατούσε να φανεί απειλητικός, παρότι η ΑΕΚ έπαιζε με παίκτη λιγότερο. Αντίθετα, η Ένωση άγγιξε και το 2-0 στο 30′, αλλά ο Ρέι απέκρουσε το σουτ του Γιόχανσον μέσα από την περιοχή. Στο 38′ ο ΠΑΟΚ έμεινε κι αυτός με 10 παίκτες. Ο Σαμπράνο έκανε σκληρό φάουλ στον Λιβάγια κι αποβλήθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα. Πριν το τέλος του ημιχρόνου, ο Λουτσέσκου πέρασε τον Κρέσπο στη θέση του Λέοβατς, με τον Βιεϊρίνια να παίζει αριστερό μπακ και τον Ελ Καντουρί να παίζει δεξιά.

Κάκιστο δεύτερο ημίχρονο

Το δεύτερο μέρος ήταν χειρότερο από το πρώτο. Οι φάσεις ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, με τον ΠΑΟΚ να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά να μην μπορεί να απειλήσει καθόλου τον Ανέστη. Η ΑΕΚ έλεγχε το παιχνίδι και διατηρούσε άνετα το 1-0, με το μακρινό σουτ του Βιεϊρίνια στο 68′ να αποτελεί την καλύτερη στιγμή των φιλοξενούμενων.

Η ΑΕΚ νίκησε τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι των «δικεφάλων» στο ΟΑΚΑ (ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-0) για την 10η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ και έπιασε στην κορυφή της βαθμολογίας τον Ατρόμητο.

Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός συνέτριψε τον Πλατανιά (Ολυμπιακός – Πλατανιάς 5-1), ματσάρα στη Ριζούπολη με τον Απόλλων Σμύρνης να νικά με ανατροπή τον ΠΑΣ (Απόλλων Σμύρνης – ΠΑΣ Γιάννινα 4-3), ενώ ισόπαλο έληξε το ματς στην Κέρκυρα (Κέρκυρα – Λάρισα 1-1).

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με το ματς Λεβαδειακός – Λαμία (19:30).

Τα αποτελέσμαστα και οι σκόρερ των αγώνων για την 10η ημέρα του πρωταθλήματος της Super League:


Σάββατο 4 Νοεμβρίου

Παναιτωλικός-Ξάνθη 1-3
(88΄ Μάζουρεκ / 3΄, 8΄ Γέντρισεκ, 36΄ Μπρίτο)

Ατρόμητος-Πανιώνιος 0-0

Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 1-0
(86΄ Μουνάφο)

Κυριακή 5 Νοεμβρίου

Ολυμπιακός-Πλατανιάς 5-1
(2′, 90′ Πάρντο, 19′ Μποτία, 32′ Σισέ, 68′ πέν. Ανσαριφάρντ – 88′ Παπανικολάου)

Απόλλων Σμύρνης-ΠΑΣ Γιάννινα 4-3
(26΄ Μπαρτολίνι, 38΄ -αυτογκόλ Τζημόπουλος, 74΄ πέν. Ανιέτε, 86΄ Αλμπάνης / 31΄ Μαυροπάνος, 38΄, 90΄ + 4΄ Κόντε)

Κέρκυρα-Λάρισα 1-1
(40΄ Γκόμες / 33΄ Κριζμάν)

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-0
(25΄ Λιβάγια)

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου

19:30 Λεβαδειακός-Λαμία

Η βαθμολογία (10 αγώνες)

1. Ατρόμητος 20
. ΑΕΚ 20
3. ΠΑΟΚ 18
4. Ολυμπιακός 17
5. Πανιώνιος 15
6. Λεβαδειακός 14 – 9αγ.
7. Παναθηναϊκός 13
. ΠΑΣ Γιάννινα 13
. Ξάνθη 13
10. Λαμία 11 – 9αγ.
11. Κέρκυρα 10
. Λάρισα 10
. Απόλλων Σμύρνης 10
14. Παναιτωλικός 9
. Αστέρας Τρίπολης 9
16. Πλατανιάς 6

* Ο Παναθηναϊκός άρχισε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς.

Ο αγώνας

Για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι, ο Μανόλο Χιμένεθ διατήρησε το σύστημα (3-5-2) με τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς, με τον Ράζβαν Λουτσέσκου να επιλέγει το κλασικό 4-2-3-1 και να δίνει φανέλα βασικού στον Πέλκα. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για την ΑΕΚ, η οποία έμεινε με 10 παίκτες από το 8′, λόγω της αποβολής του Αραούχο. Ο επιθετικός της Ένωσης χτύπησε τον Σαμπράνο κι αποβλήθηκε, ενώ ο αμυντικός του ΠΑΟΚ είδε την κίτρινη κάρτα.