Η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» πίσω από την επίθεση στο ΠΑΣΟΚ;

Αθήνα.- Υπό την γενική κατακταυγή για την επίθεση άγνωστων τρομοκρατών κατά των αστυνομικών έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, στο κέντρο της Αθήνας, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα συναντήθηκε το μεσημέρι ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας προκειμένου να τον ενημερώσει σχετικά.
Ο κ. Τόσκας μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου όπου ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Τσίπρα μέχρι και πριν από λίγη ώρα για την πορεία των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός είχε επικοινωνήσει αμέσως μετά την επίθεση χθες το βράδυ με τον κ. Τόσκα και του έδωσε εντολή να γίνουν όλες οι ενέργειες για την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.
Tαυτοποίηση του όπλου

Την «ταυτοποίηση» της επίθεσης εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από τις εργαστηριακές και συγκριτικές εξετάσεις στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, το όπλο που χρησιμοποιήθηκε ήταν ένα πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov, διαμετρήματος 7,62 mm.

Το ίδιο, είχε χρησιμοποιήθηκε στις ένοπλες επιθέσεις εναντίον των γραφείων του ΠΑΣΟΚ στις 25 Μαΐου 2014, των γραφείων της πρεσβείας του Μεξικού στις 31 Ιουλίου 2016 και σε βάρος των αστυνομικών που εκτελούσαν υπηρεσία έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στις 10 Ιανουαρίου φέτος.

Στις δύο πρώτες περιπτώσεις υπήρξε ανάληψη ευθύνης από την τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Κυριάκος Μητσοτάκης
Στην άμεση κατάθεση τροπολογιών για την κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου και την ίδρυση φυλακών υψίστης ασφαλείας προχωρά η Ν.Δ, δήλωσε ο πρόεδρος της κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης λέγοντας για τα θέματα ασφάλειας, ότι «η κυβέρνηση μοιάζει όχι μόνον να μην μπορεί, αλλά και να μην θέλει να προστατεύσει την τάξη και την ασφάλεια στη χώρα μας».

Ο κ. Μητσοτάκης σε σημερινές του δηλώσεις, υπογράμμισε ότι στη συζήτηση της περασμένης Παρασκευής στη Βουλή έθεσε στον κ. Τσίπρα συγκεκριμένα ζητήματα που σχετίζονται με την αυξημένη ανομία και την εγκληματικότητα στη χώρα μας.

Η κυβέρνηση – όπως είπε – «μοιάζει όχι μόνον να μην μπορεί, αλλά και να μην θέλει να προστατεύσει την τάξη και την ασφάλεια στη χώρα μας». Αναφερόμενος στη νέα τρομοκρατική επίθεση με σφαίρες κατά αστυνομικών στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, κάλεσε τα κυβερνητικά στελέχη «αντί να μιλάνε αόριστα για προβοκάτορες ας τους συλλάβουν. Αντί να μιλάνε για παρακράτος, ας κοιτάξουν στον καθρέφτη τους για τις δικές τους ευθύνες. Και ας λύσουν, επιτέλους, τα χέρια της αστυνομίας η οποία, όταν δεν εμποδίζεται από τις ιδεοληψίες τους, κάνει υποδειγματικά τη δουλειά της».

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, όλο το προηγούμενο διάστημα αναφέρθηκε σε μία σειρά ζητημάτων όπως:

  • στις επιπτώσεις του Νόμου Παρασκευόπουλου, που έβγαλε από τις φυλακές 2.000 κρατούμενους, που είχαν καταδικασθεί για κακουργήματα, πολλοί εκ των οποίων υποτροπίασαν
  • στην ανάγκη να λειτουργήσουν φυλακές υψίστης ασφαλείας, τις οποίες η Κυβέρνηση κατήργησε, ώστε να σταματήσουν να αποτελούν διευθυντήρια του οργανωμένου εγκλήματος
  • στις περιπολίες της αστυνομίας, που έχουν περιοριστεί δραματικά με συνέπεια να αυξηθεί η καθημερινή εγκληματικότητα
  • στην απαράδεκτη κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, κάνοντας ρητή αναφορά στις επιθέσεις που δέχονται σχεδόν καθημερινά οι αστυνομικοί έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ