Νέο τμήμα της ΑΧΕΠΑ στο Gold Coast στην Αυστραλία

Queensland.- Με πρωτοβουλία του πολιτειακού συμβουλίου Κουίνσλαντ της ΑΧΕΠΑ, ιδρύθηκε νέο μεικτό Τμήμα στο Gold Coast με την ονομασία «Δευκαλίων Νο 28″.

H ορκωμοσία και η ενθρόνιση των νέων μελών έγινε την Κυριακή, 5 Νοεμβρίου 2017, στο Κοινοτικό Κέντρο Gold Coast από την πολιτειακή πρόεδρο, Βούλα Καστάν και άλλα μέλη του Πολιτειακού και Εθνικού Συμβουλίου, την δε Χάρτα της ΑΧΕΠΑ στο νέο Τμήμα παρέδωσε ο εθνικός πρόεδρος, Παναγιώτης Γιαννούδης, ο οποίος και συνεχάρη τα νέα μέλη και τους ευχήθηκε να συνεχίσουν τις παραδόσεις, τις αξίες και τα ιδανικά της ΑΧΕΠΑ.

Από την ορκωμοσία των νέων μελών της ΑΧΕΠΑ Gold Coast

Πρόεδρος του νέου Τμήματος εκλέχθηκε ο Δρ Αθανάσιος Ράικος, αντιπρόεδρος ο Δημήτρης Νίδης και γραμματέας η Ελένη Ζάχου, τα δε υπόλοιπα μέλη είναι νεαρής ηλικίας επιστήμονες και επιχειρηματίες, που διαβεβαίωσαν ότι θα συνεχίσουν στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους να προωθήσουν όσα η ΑΧΕΠΑ πιστεύει και προωθεί.

Μετά την ορκωμοσία, η γραμματέας Ελένη Ζάχου, παρουσίασε το ανθρωπιστικό της πρόγραμμα. Ως γνωστόν, η ίδια ως εθελόντρια νοσοκόμα βρίσκεται κοντά σε όσους έχουν ανάγκη, από το Ιράκ, στην Αφρική μέχρι και την Ελλάδα κοντά στους πρόσφυγες. Η ομιλία της συγκίνησε όλους τους παρευρισκομένους για το πάθος της να βοηθά τους συνανθρώπους της.

Στη συνέχεια, ο Γιάννης Ζάκος παρουσίασε τις εμπειρίες του στον τομέα των υπολογιστών που ο ίδιος δημιούργησε και τώρα προωθεί ο αμερικανικός κολοσσός ΙΒΜ.

Ο επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας στο Κουίνσλαντ, κ. Δημήτρης Ράπτης, συνεχάρη και εκείνος το νέο Τμήμα. Ακολούθησε δείπνο προς τιμήν των νέων μελών του οργανισμού.